Az újhullámos panírozott csirkemell volt az olvasók kedvence

parmezános csirke
Vágólapra másolva!
A múlt héten népszerű volt a kék rizs eredete, illetve sokaknak tetszett a gluténmentes, csokis kuglóf receptje is. Elhoztuk a háromösszetevős fánkgolyó, a vajas croissant, illetve a legfinomabb paradicsomos tészta receptjét is, mégis az újhullámos panírozott csirkemell volt az, ami elrabolta az olvasók szívét. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

A hagyományos panír már unalmas, készítsük így a csirkemellet!

A panírozott csirkemell egy örök klasszikus, biztosan nem fog soha kimenni a divatból. Ám egy idő után kissé unalmassá válik. Ilyenkor jó, ha van egy recept a tarsolyunkban, amit csak úgy előrántunk. Ilyen a sajtos, fűszeres panírmorzsában megforgatott csirkemell is, amelyet a sütőben sütünk meg. Próbálja ki!

Gyorsan elkészülő fánkgolyó három összetevőből

Vannak olyan napok, amikor a nassolás utáni vágy elveszi a figyelmünket. Egyszerűen befészkeli magát a fejünkbe a finom desszertek gondolata, és eszében sincs távozni onnan. De ugyan kinek van kedve órákat tölteni a konyhában csak ezért?

Forrás: Shutterstock

Valószínűleg senkinek. Ezekre a napokra találták ki a fánkgolyókat három összetevőből. Amikor valami egyszerű, de finom desszertre vágyunk, csak vegyük elő ezt a receptet. A fánkgolyók olyan könnyen és gyorsan készen vannak, hogy dicshimnuszokat fogunk zengeni hozzájuk.

Ezért adjunk mandulát a reggeli zabkásához

Olyan ízletes snacket keres, amely egyszerre egészséges és finom? A mandula pont ilyen! Az egészségtudatosok körében a mandula egy igen kedvelt alapanyag, hiszen hihetetlenül sokoldalú. Csak nézzünk szét a piacon: mandulavaj, mandulatej, mandulaliszt és még sorolhatnánk. És ami az egészségügyi hatásait illeti, azokról is érdemes szót ejtenünk.

A gluténmentes diéta nem fogyókúra

A gluténmentes étrend körül még mindig sok kérdés és tévhit kering, amelyeket érdemes és persze fontos is tisztázni. Többek között azért, mert sokan azt gondolják, hogy ez egy fogyókúrás étrend, ezért kezdenek el gluténmentesen étkezni. Vagy esetleg divatból, hiszen erre is van példa.

Forrás: Shutterstock

Ám a gluténmentes diéta ennél sokkal többről szól. Ebben a cikkben az egyik legnagyobb tévhitet romboljuk le, amelyben Kiss Mona, speciális gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó és író lesz a segítségünkre.

Így lesz kész az ebéd egy óra alatt

Néha nagyon nehéz a sok-sok napi teendő közé még a főzést is beilleszteni. Ezért vagyunk hálásak azokért a receptekért, amelyek villámgyorsan készen vannak. Ilyen a zellerkrémleves és a pirított csirkemáj is, amit ehetünk krumplival vagy rizzsel. Nagyon gyorsan készen vannak, ráadásul finomak is. Ha nincs ideje főzni, ezeket a recepteket bármikor előveheti.

Tippek, hogyan tartsuk be a táplálkozással kapcsolatos újévi fogadalmainkat

Kiegyensúlyozottabb táplálkozás, több mozgás vagy rendszeresebb főzés: míg január első napjaiban lelkesen betartjuk az újévi fogadalmakat, a második hétre inkább nyűggé válik, a harmadiktól pedig már inkább elengedjük – majd jövőre újra próbáljuk.

Forrás: Shutterstock

Még nincs késő, hogy idén végre szokássá alakítsuk az elhatározásainkat. Az Upfield szakértője most a legnépszerűbb újévi fogadalmak kapcsán ad pár tippet, hogyan ne veszítsük el a motivációnkat január végére.

A legfinomabb paradicsomos tészta, amit valaha kóstolt

A minap épp azon gondolkodtam, mi legyen az ebéd, amikor hirtelen beugrott: paradicsomos tészta. Én eddig fapadosan készítettem, tényleg csak paradicsomot és némi fűszert használtam hozzá. Most azonban újragondoltam a saját receptemet, és egy nagyon különleges tésztaétel lett a végeredmény. Ezentúl csak így fogom készíteni a paradicsomos tésztát! Nincs benne hús, de nem is hiányzik belőle.

Az italbomba-trend folytatódik: itt vannak a teabombák

A forró csokoládé bombák varázsa mostanra elmúlt. Ám odakint még mindig hideg van. Még csak a tél közepén járunk, így a forró italok iránti szerelmünk nem csökkent. Talán épp ezért született meg az italbomba-trend legújabb tagja: hogy melegséget hozzon a hideg téli napokba.

Forrás: Shutterstock

A teabombák ugyanazon elv alapján készülnek, mint a forró csokoládé bombák: amikor meleg folyadékba tesszük őket, elolvadnak, így varázsolva egy bögre vízből ínycsiklandó forró italt.

Hogyan lesz tökéletes a nokedli?

Nokedlit készíteni nagyon egyszerű, gyorsan meg is vagyunk vele. Azt gondolhatnánk, hogy elronthatatlan, pedig valójában sok helyen véthetünk hibákat: nemcsak a bekeverésnél, de még a szaggatásánál is. Összegyűjtöttük azokat a „szabályokat", amelyekre nem árt figyelni, ha nokedlit készítünk. Így biztosan tökéletes lesz a végeredmény.

Péksütemények otthon: sós perec

Emlékszem, amikor még középiskolába jártam, az épp útba eső pékségből mindig sós perecet vettem. Néha nem bírtam megállni, ezért már útközben beleharaptam.

Forrás: Shutterstock

Kívül ropogós volt, belül puha, a sós kéreg pedig nem túl hivalkodó. Nagyon szerettem. Így amikor sós perecet készítek, mindig a középiskolás éveim jutnak eszembe. Önben milyen emlékeket idéz fel?

Már létezik vegán pizza is mű csirkehússal

A Domino's India piacra dobta a vegán pizzát, amelyet növényi eredetű „csirkehússal" készítenek. Az étel már elérhető India legnagyobb városaiban, és egyre népszerűbb.

Könnyű vegán húsgombócok ebédre

Ezek a vegán húsgombócok valójában nem tartalmaznak húst, mégis nagyon laktatóak és természetesen ízletesek. Fogyaszthatjuk spagettivel vagy akár önmagukban, azonban paradicsomos mártással a legfinomabbak. Nagyon gyorsan készen vannak, alig vesznek el időt a napunkból. Próbálja ki!

Forrás: Shutterstock

Itt a legújabb őrület: a kék rizs

Bár a kék rizs nem egy újkeletű dolog az ázsiai konyhában, ám feltűnősége miatt kezd egyre népszerűbb lenni. Malajziában és Thaiföldön szívesen fogyasztják, és mindössze egyetlen titkos összetevőre van szükség ahhoz, hogy a rizs kék legyen.

Elmarad az idei Kocsonyafesztivál

Elmarad az idei miskolci Kocsonyafesztivál, a szervezők a koronavírus-járvány elleni védelmi intézkedéseket szem előtt tartva hozták meg a döntést - közölte a miskolci önkormányzat az MTI-vel.

Forrás: Shutterstock

Íme a zellerlé 12 legfőbb előnye

Egyre többször láthatjuk a zellerlevet a közösségi médiában, mindenki ódákat zeng a zeller levéről. De mitől olyan csodás alapanyag a zellerszár? És miért isznak egyre többen zellerlevet éhgyomorra? Nézzük meg!

Könnyű újjá varázsolni a kicsorbult konyhai ollót

Azért szeretjük a konyhai trükköket, mert mindig új és kreatív megoldásokra sarkallnak minket. Olyan ötleteket is elleshetünk belőlük, amelyekre soha nem is gondolnánk. A kicsorbult konyhai olló megélézéséhez sem kell feltétlenül élező. Lesse el a videóból a trükköt, és varázsolja újjá régi, életlen ollóját!

Péksütemények otthon: vajas croissant

Kedden megkérdeztük, milyen péksütemény receptjét hozzuk még el a héten. A legtöbb szavazatot a házi vajas croissant kapta. Nincs is jobb társa a reggeli kávénak, mint egy puha, könnyű croissant egy kis vajjal vagy lekvárral. Az elkészítése ugyan időigényes, ám ez az a péksütemény, amire megérni várni. Íme a recept!