Az italbomba-trend folytatódik: itt vannak a teabombák

tea
Vágólapra másolva!
A forró csokoládé bombák varázsa mostanra elmúlt. Ám odakint még mindig hideg van. Még csak a tél közepén járunk, így a forró italok iránti szerelmünk nem csökkent. Talán épp ezért született meg az italbomba-trend legújabb tagja: hogy melegséget hozzon a hideg téli napokba. Itt vannak a teabombák.
Vágólapra másolva!

A teabombák ugyanazon elv alapján készülnek, mint a forró csokoládé bombák: amikor meleg folyadékba tesszük őket, elolvadnak, így varázsolva egy bögre vízből ínycsiklandó forró italt.

A teabombák tulajdonképpen cukorgömbök,

összetételük ízlés szerint változhat: teavirágokat, tealeveleket, ehető virágok keverékeit tehetjük bele. Emellett más összetevőket is hozzáadhatunk, mint a fűszerek vagy az aszalt citrusfélék, esetleg más aszalt gyümölcsök.

Forrás: Shutterstock

Hogyan készítsünk teabombát?

Szerencsére nem olyan nehéz megtanulni, mindössze gömbalakú szilikonformára, izomaltra és persze néhány alap hozzávalóra van szükségünk.

Olvasszuk fel az izomaltot,

tegyünk egy-egy kanállal a szilikonformába. Ezen a ponton adhatunk hozzá természetes ételszínezéket. Keverjük egy kicsit össze, majd kenjük ki jól a formát. Ez fogja adni a teabomba külsejét.

Tegyük félre, és hagyjuk kihűlni, megkötni. Közben válogassuk össze, milyen teafüveket szeretnénk használni. Amint megkötött, vegyük ki a formából az izomaltot.

Rakjuk az egyik félgömbbe a teafüveket és a fűszereket, a másik félgömböt pedig tegyük egy felforrósított serpenyőre egy-két másodpercre. Így a széle megolvad, és könnyű lesz összeilleszteni a formát.

Már kész is a teabomba!

Forrás