Erőszakkal akarta visszaszerezni ismerőse pénzét egy siófoki férfi

Vágólapra másolva!
A férfi ismerőse felújította a házát, ezért több százezer forint értékben rendelt új abalkokat. Az ezzel foglalkozó cég vezetője azonban nem szállította le időben az ablakokat, sőt, a rendelést sem adta. A férfi ezért erőszakkal akarta visszaszerezni az ismerőse pénzét.
Vágólapra másolva!

A férfi segített az ismerősének felújítani a házát, ezért tavaly májusban részt vett az új ablakok megrendelésében is.

Az ablakok forgalmazásával foglalkozó cég vezetője azonban nem szállította le időben a nyílászárókat, és később az is kiderült, hogy a cégvezető nem utalta el a gyártással foglalkozó vállalkozásnak a befizetett 800 ezer forintos előleget.

Az ismerős szeptemberben látta, hogy a cégvezető a cég bemutató termében van, ezért szólt a férfinak. Amikor odaért, indulatosan számon kérte cégvezetőt a pénzről.

Amikor a vezető nyugtatni próbálta, a férfi rácsapta a kezére a laptopot, majd a nyakánál fogva falhoz szorította és közölte, hogy addig nem megy el, amíg vissza nem kapják a befizetett pénzt.

A cégvezetőnek sikerült a kanapé felé terelnie a férfit, de ő ülve is folyamatosan szorította a térdét, valamint többször, közepes erővel meglökte a homlokát.

Az erőszaknak végül a rendőrök vetettek véget.

A férfi jogosan akarta visszakérni a pénzt, de ezt túl erőszakosan tette, ezért az ügyészség önbíráskodás miatt emelt vádat ellene. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre.