Rákosi-korszakot idézően fenyegeti a háziorvosokat Józsefváros baloldali polgármestere

Pikó András
Vágólapra másolva!
Szerződésük felmondásával fenyegette meg a háziorvosokat a volt klubrádiós Pikó András, Józsefváros jelenlegi baloldali polgármestere. Tette mindezt egy olyan kioktató és fenyegető levélben, amely a Rákosi-korszak legsötétebb időszakaira emlékeztet. Az orvosok bocsánatkérést várnak.
Vágólapra másolva!

A témával kapcsolatosan a Magyar Nemzet a Hírnyolcra hivatkozva azt írja, a hivatali dolgozók azzal próbálták meg védelmezni a baloldali polgármestert, hogy Pikó András nem is tudott a levélről, csak automatikusan aláírta azt. „Többen válaszoltak a polgármester úr levelére, és megállapodtunk azzal, aki a levelet írta – mert valószínűleg a polgármester el sem olvasta, csak aláírta –, hogy egy dologgal könnyen rövidre lehetne zárni a kérdést: amennyiben írnának nekünk egy másik levelet, amelyben elnézést kérnek a stílusért. Ez a levél azonban nem érkezett meg, pedig másfél hete beszéltük meg ezt a lehetőséget" – mondta a Hírnyolcnak Héczey András, józsefvárosi háziorvos, aki a fenyegető levél kézhezvétele után megpróbált kapcsolatba lépni Pikó Andrással.

Felvet bizonyos kérdéseket, ha a polgármester azt sem tudja, mit ír alá. Ez esetben két dolog történhetett: a polgármester tudta, hogy mi áll a levélben, csak az alatta/neki dolgozó munkatársak próbálják menteni Pikó becsületét, vagy a polgármester valóban nem tudta, hogy mit ír alá, az pedig súlyos hanyagságról és alkalmatlanságról tesz tanúbizonyságot.

Pikó András örül Forrás: Facebook

– hívta fel rá a figyelmet Héczey András, aki hozzátette: a vita eredetét, a telefonos rendszer problémáját már korábban is jelezték az önkormányzatnak.

nyilatkozta a Hírnyolc megkeresésére reagálva egy másik, a neve elhallgatását kérő józsefvárosi háziorvos.

– fűzte hozzá. Az orvos szerint „az ilyen hozzáállás veszélyezteti a háziorvosi ellátást, a stabil, bizalomra épülő jövőképet pedig széttöri".

A Magyar Nemzet néhány napja megírta:

ahelyett, hogy Pikó informálisan kérdezett volna, kirúgással fenyegetőzött a háziorvosoknak írt erélyes hangú levelében.

A polgármester tényként közölte, hogy a háziorvosok nem látják el megfelelően a munkájukat, nem veszik fel a telefont a betegeknek. Mindezt néhány kerületi lakos panaszára alapozva...

Pikó András a levelében úgy fogalmazott: amennyiben a háziorvos a szerződésben vállalt kötelezettségeit írásbeli felszólítás után sem teljesíti, a szerződését az önkormányzat felmondhatja.

A baloldali polgármester által aláírt levél alább olvasható el:

Forrás: Magyar Nemzet

Amit azonban Pikó András feltehetően nem tudott: a háziorvosokhoz bekötött vezetékes telefon nem jelzi ki, ha foglalt, nincs rajta hívásvárakoztatás, a hívó páciens azt szabad vonalként érzékeli. Mindemellett Józsefváros önkormányzatának honlapján, a Józsefváros.hu oldalon sokáig rosszul szerepeltek a rendelési idők, ami sok bonyodalmat okozott, ezért is gondolták a betegek azt, hogy a háziorvosok elérhetetlenek.

Az ügy érdekessége, hogy

Józsefvárosban praxishiány van, nyugdíjas egészségügyi dolgozók, háziorvosok tartanak rendelést, személyük szinte pótolhatatlan a józsefvárosi egészségügyi rendszerben.

Pontosan ezért alkotta meg Kocsis Máté korábbi kormánypárti polgármester a háziorvosi életpályamodellt, hogy vonzóvá tegye a kerületi szolgálatot, és működőképes maradjon a kerületi egészségügyi ellátás. Sára Botond kormánypárti polgármester idejében érkezett egy háziorvos a kerületbe az új program segítségével, az üres praxis betöltésére úgy sikerült egy idősebb háziorvost a kerületbe csábítani, hogy szolgálati lakást kapott.

A baloldali polgármester, Pikó András legelső döntései között volt, hogy a hatvan felújított, közszolgálati célra kijelölt önkormányzati lakást bérlakássá nyilvánította. Holott a fideszes városvezetés határozott célja volt, hogy azokat a lakásokat olyan orvosoknak és rendvédelmi dolgozóknak ajánlja fel, akik hajlandóak a kerületben szolgálatot teljesíteni. Most ez a lehetőség már nem áll fenn a jelenlegi polgármester döntése miatt, mi több:

Pikó arrogáns fellépése elriaszthatja az orvosokat a józsefvárosi munkavállalástól.

Valódi önkormányzati munka helyett a Soros-szervezetek magyarországi erőközpontjának a kiépítésével van elfoglalva Pikó András

Ahogy arról a Kontra.hu tényfeltáró anyagára hivatkozva korábban beszámoltunk, a volt klubrádiós Pikó által vezetett kerületben épült ki Soros György magyarországi erőközpontja, azzal a nem titkolt céllal, hogy

az amerikai milliárdos által finanszírozott álcivil szervezetek beavatkozzanak a 2022-es hazai országgyűlési választási kampányba.

Soros György Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A Soros-birodalom józsefvárosi központjának sajátos módon az Auróra nevű szórakozóhely számít, ami egyrészt arról közismert, hogy ott különböző kábítószereket fogyasztanak a vendégek, másrészt radikális baloldali centrum. Az Aurórában kapott helyett

AZ ALTERNATÍVA ALAPÍTVÁNY, AZ ÁTLÁTSZÓ.HU, A BUDAPEST PRIDE, A DOR HADAS, A FOOD NOT BOMBS, A KÖZÉLET ISKOLÁJA, A MAROM, A LÁTHATATLAN TANODA, A PNEUMA VIZUÁL, A ROMA SAJTÓKÖZPONT ÉS AZ UTCAJOGÁSZ.

A helyszínt papíron „civil szervezetek" tartják fenn, a munkát pedig a Marom Klub Egyesület fogja össze. Róluk azt érdemes tudni, hogy korábban - a jellegét tekintve az Aurórához hasonló - Dob utcai Sirályban működtek. A hely egyébként hírhedt táborhelye volt a radikális baloldali aktivistáknak.

Sokak szerint a Sirályból szervezték a Fidesz székháza elleni támadást 2013-ban.

A Marom Egyesület elnökeként Schönberger Ádámnak kulcsszerepe volt mind a Sirály, mind az utódjának tartott Auróra létrehozásában és működtetésében. A politikai aktivista nem mellékesen a Soros-féle szervezeteknek platformot biztosító Bánkitó Fesztivál igazgatója.

A Marom főleg a külföldi támogatásokból tartja fenn magát.

Többek között olyan szervezetektől érkeztek oda pénzek, mint a Network of European Foundations, a Joods Humanitair Fonds, a Gemeinsam Leben & Lernen is Europa e.v, a Fundació per a la Promoció de la Iniciativa per a una Societat Oberta a Europa, és a Summa Artium Nonprofit Kft.

A SUMMA ARTIUM NONPROFIT KFT.-T 2019-BEN SOROS GYÖRGY 360 MILLIÓ FORINTTAL TÁMOGATTA. A MAROM ÉVRŐL ÉVRE EGYRE TÖBB PÉNZHEZ JUT, FŐLEG KÜLFÖLDRŐL: 2017-BEN 24,6; 2018-BAN 36,8; 2019-BEN 50,7 MILLIÓ FORINT VOLT AZ ÖSSZBEVÉTELÜK.

Az emelkedő tendencia betudható annak is, hogy az elmúlt két évben választásokat tartottak Magyarországon.

A Soros-világ azonban nemcsak Pikó hátországában, hanem a polgármester közvetlen közelében is teret nyert. A folyamat szimbolikus arca Udvarhelyi Tessza radikális baloldali aktivista, aki a választások alatt Pikó kampányfőnöke volt, majd a választási győzelmet követően a Polgármesteri Kabinet Közösségi Részvételi Irodáját kapta meg.

Udvarhelyi Tessza Forrás: MTI/SZIGETVÁRY ZSOLT

A Pikó jobbkezének számító Udvarhelyi Tesszának kulcsszerepe van az Aurórán belül a Soros-birodalom koordinálásában.

UDVARHELYI AZ UTCAJOGÁSZ EGYIK ALAPÍTÓJA; A VÁROS MINDENKIÉ CSOPORT EGYIK KITALÁLÓJA; A KÖZÉLET ISKOLÁJA VEZETŐJE IS, EMELLETT TÖBBSZÖR IS FELSZÓLALT A KORMÁNYELLENES TÜNTETÉSEKEN.

Pikó a helyi sajtót is a Soros-világ szolgálatába állította, a beiktatása után a Józsefvárosi Újság korábbi vezetését azonnal menesztette, és Tóth Ákost, a 168 Óra volt főszerkesztőjét bízta meg a lap vezetésével. Őt azonban nem tudták megfelelően kézben tartani, nemsokára leváltották, a Józsefvárosi Újság új főszerkesztője pedig egy önállónak bajosan nevezhető, könnyen irányítható baloldali újságíró lett.

Az újságíró egyébként annyira független, hogy utoljára a Soros György-közeli lelkésszel, Pikó András barátjával, Iványi Gáborral készített nagyinterjút. A lap szerkesztőségében számos Soros-aktivista van: Zoltai Ákos, aki a Népszavától érkezett, a volt klubrádiós, tehát Pikó-kolléga Pálinkás János, az egykor a Magyar Narancsba író Gaal Ilona, aki a Kiútprogram Közhasznú Zrt.-ben már dolgozott a későbbi polgármesterrel, továbbá a volt civil rádiós Bányay Géza, és a hajdani népszabadságos, magyar narancsos Szerbhorváth György.

Pikó András 2020 júliusában a Magyar Narancsnak azt nyilatkozta, hogy már 1990-ben is a politika közelében volt, friss diplomásként az első szabad választáson a Csongrád megyei SZDSZ kampányfőnöke volt.

EZUTÁN NYÍLTAN ELKÖTELEZTE MAGÁT SOROS GYÖRGYNEK: A KÖZÉLET ISKOLÁJÁNAK KURATÓRIUMI TAGJA LETT, EGYÉBKÉNT ITT ISMERKEDETT MEG UDVARHELYI TESSZÁVAL, AZ AURÓRA KÖRÜLI HÁLÓ KULCSSZEREPLŐJÉVEL.

Ilyen múlttal maga mögött Pikó András tehát kiérdemelte Soros György bizalmát, ezért rendezhette be a bevándorláspárti milliárdos a magyarországi főhadiszállását az általa vezetett kerületben.