Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Göteborgi Filmfesztivál egy svéd ápolónőt hívott meg egyetlen nézőként

Göteborg, 2021. január 31.
Lisa Enroth svéd ápolónő nyilatkozik az Associated Press amerikai hírügynökségnek a Hamneskar-szigeten 2021. január 30-án. Enroth 12 ezer jelentkező közül nyerte meg azt a lehetőséget, hogy a szigeten egyedül vegyen részt a Göte
Lisa Enroth svéd ápolónő nyilatkozik az Associated Press amerikai hírügynökségnek a Hamneskar-szigeten 2021. január 30-án.
Vágólapra másolva!
Egy svéd ápolónőt, mozirajongót hívott meg egyetlen nézőként a Göteborgi Filmfesztivál, a 45 országból érkezett 12 ezer jelentkezőből kiválasztott Lisa Enroth egy távoli szigeten, egyedül nézheti meg az ez évi fesztivál filmjeit egy héten át.
Vágólapra másolva!

A koronavírus-járvány miatt, amikor a világ számos országában zárva vannak a filmszínházak, Skandinávia legnagyobb filmfesztiválja a Pater Noster-szigeten hoz létre egy izolált mozit egy világítótoronyban.

- mondta a 41 éves Enroth.

Lisa Enroth svéd ápolónő nyilatkozik az Associated Press amerikai hírügynökségnek a Hamneskar-szigeten 2021. január 30-án. Forrás: MTI/AP/Thomas Johansson


A Svédország nyugati partjainál lévő apró, mindössze 0,81 négyzetkilométeres sziklás szigeten csupán egy világítótorony és néhány épület található.

- tette hozzá a szerencsés kiválasztott, aki naponta videónaplót fog vezetni, amelyet közzétesznek a fesztivál honlapján.

A vetítőteremnek berendezett világítótorony és a hozzá tartozó kunyhó a Hamneskar-szigeten. Forrás: MTI/AP/Thomas Johansson


Enroth egy héten keresztül 70 premiert fog megnézni a fesztiválon, amelynek idén a közösségi távolságtartás a fő témája.

- mondta Mirja Wester, a fesztivál igazgatója.

A 44. Göteborgi Filmfesztivál online formában zajlik idén. Egyetlen néző számára tartanak egy-egy vetítést Göteborgban a Scandinavium Arenában és egy moziban is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről