Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 22. fordulójában a listavezető DVSC 2-1-re legyőzte a Siófok csapatát a Nagyerdei Stadionban.

A Dzsudzsák Balázzsal felálló Debrecen jól kezdte a mérkőzést, azonban a Siófok sem védekezni érkezett a Nagyerdei Stadionba, és a 12. percben nagy meglepetésre megszerezte a vezetést. Gaál Bálint szöglete után Balogh Bence Benitó lőtt gólt közvetlen közelről. Ezt követően a vendégek sokkal jobban futballoztak, de nem tudták növelni az előnyüket. A Loki először a 45. percben lőtt kapura, ekkor Dzsudzsák Balázs 25 méteres lövését Hutvágner Gergely ütötte ki a jobb felső sarokból.

Dzsudzsák Balázs vezérletével nyert a Debrecen az NB II-ben Fotó: Polyák Attila - Origo

A második félidőt sokkal nagyobb intenzitással kezdte a DVSC, amely az 56. percben kiegyenlített. Dzsudzsák 17 méteres bombáját Hutvágner még bravúrral védte, a kipattanót azonban Szécsi Márk három méterről belőtte. Kilenc perc múlva megfordította a meccset a Loki. Dzsudzsák jobboldali szabadrúgására Szécsi érkezett, és tíz méterről a kapuba bombázott.

Az utolsó szűk fél órára a Siófok teljesen elfogyott, a DVSC pedig pont annyit adott ki magából, amennyire szükség volt az eredmény tartásához.

A 91. percben ráadásul még emberhátrányba is került a Siófok miután Varjas Zoltán megkapta a második sárga lapját Haris Attila fejbe rúgásáért.

Merkantil Bank Liga NB II, 22. forduló:
Debreceni VSC-BFC Siófok 2-1 (0-1)
Kolorcity Kazincbarcika SC-Kaposvári Rákóczi FC 0-0
Szombathelyi Haladás-Gyirmót FC Győr 1-3 (0-2)

Az élmezőny: 1. DVSC 51 pont, 2. Vasas 42, 3. Budaörs 40, 4. Pécsi MFC 40, 5. Gyirmót FC Győr 38, 6. Szombathelyi Haladás 33.