Vágólapra másolva!
A Merkantil Bank Liga 22. fordulójában vasárnap kora délután tizenkét csapat lépett pályára. A dobogón lévő együttesek közül a harmadik Budaörs és a tabellán pontegyenlőséggel mögötte álló Vasas is játszott, előbbi otthon, míg utóbbi idegenben futballozott. Az NB I-es tagságának visszaszerzésére hajtó Vasas 3-2-re nyert, így átmenetileg feljött a tabella második helyére, míg a döntetlennel végző Budaörs visszacsúszott a harmadikra.

Kevesebb, mint húsz perc kellett a Vasasnak ahhoz, hogy nem egy, hanem két gólt is lőjön előbb Radó, utóbb Silye jóvoltából. Az első félidő lefújása előtt még egy tizenegyessel Daru révén szépíteni tudott a kiesés ellen menekülő Csákvár, sőt, a második játékrészben még egyenlíteni is tudott Madarász révén. Sokáig úgy tűnt, hogy döntetlennel ér véget a mérkőzés, azonban a 86. percben Pátkai megszerezte a Vasas harmadik, mindent eldöntő gólját is, amivel meg is lett a meccs az angyalföldieknek.

A Budaörs nem bírt hazai pályán a Szolnokkal, így a két klub csatája gól nélküli döntetlennel ért véget, ami azt jelentette a Vasas eredményét is figyelembe véve, hogy a Budaörs lecsúszott a tabella harmadik helyére a Pécs elé, amely ma később még játszik majd.

A Békéscsaba egy első félidőben kapott Csizmadia gól miatt került hamar hátrányba az Ajka ellen, és a rendelkezésére álló több mint egy óra alatt sem tudott egyenlíteni. Sőt, a meccs ráadásában az Ajka még két gólt is szerzett a 93. és a 95. percekben, így a hazai csapat 3-0-s vereséggel zárta a meccset.

A Dorog és a Szentlőrinc is 2-1-re győzött otthon, előbbi a DEAC, míg utóbbi a Szeged ellen tette mindezt.

A Nyíregyháza-Soroksár mérkőzésen egyik fél sem szerzett gólt, így egy-egy ponttal gazdagodtak a csapatok a lefújást követően.