Majdnem megölte cellatársát a börtönben két unokatestvér

Vágólapra másolva!
A két férfi 2016. december 11-e és 2017. április 22-e között a Váci Fegyház és Börtönben töltötte büntetését közös cellában egy harmadik férfival. A férfit rendszeresen zaklatták és fenyegették, pénzt is követeltek tőle. Mivel nem érték el a céljukat, egy nap cipővűzővel akarták megfojtani.
Vágólapra másolva!

2017. április 19-én a két férfi megkötözte cellatársát, ezután megverték, és

megfenyegették, hogy ha másnap nem kapnak pénzt, megerőszakolják és felakasztják.

Három nap múlva az idősebb férfi közölte vele, hogy rokonain keresztül utaljon pénzt a testvérének. Közben a másik férfi

hurkot kötött egy cipőfűzőre, amelyet cellatársa nyakába tett, a fűző másik végét pedig egy faliszekrényre kötötte és fojtogatni kezdte vele. Unokatestvére eközben lefogta az egyik kezét, hogy ne tudjon védekezni. A férfi rövid időn belül elvesztette az eszméletét.

Támadói abbahagyták a fojtogatást, és megpróbálták magához téríteni. Amikor a férfi feleszmélt, a fiatalabb támadó ismét felhúzta őt a szekrényre, de az unokatestvére akkor már rászólt, hogy hagyja abba. Bár az áldozat könnyebb sérülésekkel megúszta, a szakértők szerint meg is halhatott volna, ha társai az eszméletvesztése után sem hagyják abba a fojtogatást. A két férfi tárgyalása február 4-én, reggel fél 9-kor folytatódik a Budapest Környéki Törvényszéken.