Tempósan telepítendőek a Windows 10 új javításai

windows update
Nulladik napi sebezhetőséget is javított 2021 februárjában a Microsoft
Vágólapra másolva!
Közel hatvan sebezhetőséget orvosolt a termékeiben a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Elérhetővé váltak a Microsoft támogatott szoftvereinek februári javításai, az idei második hibajavító kedden 56 sérülékenységet foltoztak be a vállalat illetékesei, amelyekből 11 kritikus, 2 moderált, a maradék 43 pedig fontos besorolást kapott. Az egyik fontos besorolású hiba ráadásul egy aktívan kihasznált nulladik napi sebezhetőség, amellyel emelt jogú kódfuttatás érhető el a számítógépeken.

Nulladik napi sebezhetőséget is javított 2021 februárjában a Microsoft Forrás: Origo

A februári patch kedden a Microsoft egyéb bugokat is javított a Windows 10-ben, például újabb módon kezdte el akadályozni, hogy a chkdsk lemezellenőrző segédprogram tönkretegye az SSD háttértárak fájlrendszerét. Karácsony előtt a Microsoft egy szerveroldali változtatással elvileg már megoldotta ezt a gondot, ám a jelek szerint most a kliensoldalon futó segédprogramba is bevarázsolt valamiféle javítást a hibajelenség megakadályozása érdekében.

A Microsoft új frissítései gyári beállítások mellett rövidesen maguktól települnek, de a Gépház alkalmazás Windows Update részében manuálisan is megsürgethető az installációjuk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!