Könnyű, légies és elegáns Pavlova-torta rózsával Valentin-napra

pavlova torta
pavlova torta
Vágólapra másolva!
Ez a desszert nemcsak az ízlelőbimbóknak ajándék, hanem a léleknek is. Szeretettel készíthető egy különleges alkalomra, mint a Valentin-nap. Könnyű és légies finomság, amelytől fülig ér az ember szája, ha meglepik vele. Készítse el kedvesének ezt a süteményt a szerelmesek ünnepére. Nem fogja megbánni!
Vágólapra másolva!
Pavlova-torta. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Rózsás Pavlova-torta

Hozzávalók a tortához:

  • 2 teáskanál kukoricakeményítő
  • 2 teáskanál almaecet
  • 1 csipet só
  • 5 tojásfehérje
  • 1 bögre porcukor, átszitálva
  • 1 teáskanál rózsavíz
  • ½ bögre apróra vágott pisztácia
  • rózsaszirom a díszítéshez

Hozzávalók a krémhez:

  • 1 és ¼ bögre tejszín
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 bögre eper

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.
Rajzoljunk fel rá egy 25 centiméteres átmérőjű kört.
Keverjük csomómentesre a kukoricakeményítőt az ecetben.
Egy másik tálban verjük keményre a tojásfehérjét a sóval.
Evőkanalanként adjuk hozzá az ecetes keveréket, közben folyamatosan keverjük tovább konyhai robotgéppel.
Keverjük bele a rózsavizet, a porcukrot és a pisztácia felét.
Halmozzuk a keveréket a sütőpapíron kijelölt körbe.
A végén készítsünk egy fészket a közepébe, és szórjuk bele a maradék pisztáciát.
Tegyük a tepsit a sütőbe, vegyük le a hőfokot 100-ra, és süssük 2 órán át.
Akkor jó, amikor a külseje szilárd és ropogós.
Kapcsoljuk ki a sütőt, és résnyire hagyjuk nyitva az ajtaját.
A krém elkészítéséhez verjük fel a tejszínt, majd keverjük bele a kivonatot és a cukrot.
Forgassuk bele az epret, és kanalazzuk a krémet a kihűlt tortára.
Díszítsük az egészet rózsaszirommal és pisztáciával.