Jön a böngészőkbe a Microsoft xCloud

xbox one x controller gamepad videojáték gaming
Vágólapra másolva!
Tavasszal indulhat a játékstreamelő nyilvános bétatesztje az új platformokon.
Vágólapra másolva!

A The Verge exkluzív értesülései szerint előrehaladott stádiumban jár az Xbox Game Pass Ultimate havidíjas előfizetés keretében elérhető xCloud játékstreamelő böngészős változatának belső tesztelése. A szolgáltatás jelenleg csak androidos telefonokon és tableteken érhető el, az előfizetők a Microsoft szerverein futó, Xbox konzolokra készült játékokkal játszhatnak vele a mobileszközeiken. A zömükhöz gamepadre van szükség, bár néhányban már sikerült elérhetővé tenni az érintőkijelzős vezérlést.

A kép csak illusztráció Forrás: Anton Porsche / Pexels

A forrás beszámolója szerint jelenleg úgy tűnik, hogy az xCloud böngészőn keresztül elérhető verziójának nyilvános tesztelése valamikor a tavasszal veheti kezdetét, ilyen módon várhatóan iPhone és iPad eszközökön, továbbá PC-ken debütálhat a megoldás. A Google Stadiához hasonlóan jelenleg csak a Chromium-alapú böngészőket, azaz például a Chrome-ot és az Edge-et támogatja az xCloud.

Ha minden igaz, akkor a Windows 10 gyári Xbox-alkalmazása beépítetten kínálni fogja az xCloud elérésének a lehetőségét, így a megfelelő PC-ken nem kell majd böngészőben belépegetni a játékhoz. Egyelőre nem világos, hogy az Xbox One és az Xbox Series konzolok tulajdonosai számíthatnak-e a tavasszal az xCloud bétájának megérkezésére, továbbá milyen felbontásban streamel számítógépekre a szolgáltatás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!