Gyurcsány Ferenc, és ami mögötte van, 3. rész - videó

Gyurcsány Ferenc, Medgyessy Péter
(FILES) A file photo taken 15 September 2004 shows Socialist Sports Minister and millionaire businessman Ferenc Gyurcsany (L) talking with Prime Minister Peter Medgyessy, who resigned last month over a coalition row, during a meeting with German Chancellor Gerhard Schroder in Budapest. Gyurcsany is expected to be nominated 27 September 2004 by Hungarian President Ferenc Madl as the new prime minister in replacement of Medgyessy. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP FILES / AFP)
Vágólapra másolva!
Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése és a rendőrterror után szinte mindenki úgy gondolta, hogy Gyurcsány Ferenc pályafutása befejeződött. Ma mégis ő a legerősebb ellenzéki formáció vezetője, a baloldali kényszerkoalíció legbefolyásosabb szereplője. Miként fordulhatott ez elő? - ezt a kérdést válaszolja meg a Magyar Nemzet "Gyurcsány Ferenc, és ami mögötte van" című videósorozata, amelynek most harmadik részét adjuk közre.  
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet sorozatának harmadik része Gyurcsány Ferenc, még a kommunista rendszerben megalapozott titkosszolgálati kapcsolatairól szól. Mint a videóban kiemelik, az Apró-Gyurcsány-Dobrev család életét folyamatosan átszőtték a titkosszolgálati kapcsolatok.

Apró Antal, a Kádár-rezsim idején házelnökként ténykedett. Miután a korábban a Belügyminisztérium III/II.-es állományában lévő fiát, ifj. Apró Antalt menesztette Boross Péter volt titokminiszter, a magánszférában helyezkedett el. Több "szakmabelivel" megalapította az Apró és Társai magánnyomozó irodát.

Gyurcsány Ferenc anyósa, Apró Piroska szintén egy hasonló profilú cégben vállalt szerepet. Ténykedésüket jól jelzi, hogy a vállalkozás munkatársai 1991-ben rovarirtás címén jelentek meg az FKGP országos központjában, de valójában lehallgató készülékeket helyeztek el.

A videósorozat harmadik részében szóba került Szilvásy György volt titokminiszter, és Laborc Sándor, az elhárítás akkori vezetője is. Utóbbit a Demokratikus Koalíció tanácsadójaként emlegetik, korábban pedig azzal került a média érdeklődésének középpontjába, hogy laptopján Orbán Viktorról és Kövér Lászlóról szóló mappákat találtak.

A Magyar Nemzet sorozatának első részét itt, a második részét itt tekintheti meg.