Törölték a magyarországi férfi junior kézilabda-világbajnokságot

Kézilabda, labda
Az IHF törölte a magyarországi férfi junior kézilabda-világbajnokságot
Vágólapra másolva!
A Magyar Kézilabda Szövetség a hivatalos honlapján tudatta, hogy az IHF döntése értelmében számos utánpótlás-világversenyt töröltek, így a többi között a 2021. június 22.-július 4. közötti időpontra tervezett magyarországi U21-es férfi junior világbajnokság sem kerül sorra a koronavírus járvány miatt.

Az IHF törölte a 2020-ról elhalasztott női junior (U20) és ifjúsági (U18) világbajnokságot, a férfi ijfúsági (U19) világbajnokságot, a strandkézilabda-világbajnokságot és az U17-es strandkézilabda-világbajnokságot is.

Az IHF törölte a magyarországi férfi junior kézilabda-világbajnokságot Forrás: ehf.com

„Nagyon sajnáljuk, de megértjük az IHF döntését, hiszen kérdéses, hogy nézők előtt vagy buborékban kellene megrendezni az immár 32 csapatos férfi junior-világbajnokságot.

és nagy reményekkel vártuk a férfi junior világbajnokságot, de sajnos el kell fogadnunk a döntést" - mondta el Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára.

A női olimpiai selejtezőkre a tervezett helyszíneken, azaz Győrben, valamint Montenegróban és Spanyolországban sor kerülhet 2021. március 19-21. között. A 2021. március 12-14. közötti férfi olimpiai selejtezőket is lejátsszák, Németországban és Franciaországban, Norvégia helyett viszont új helyszínt keres az IHF.