Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Videón, ahogy több száz méterrel arrébb raknak egy 139 éves gyönyörű épületet

San Francisco
Vágólapra másolva!
Egy kétemeletes viktoriánus villát helyeztek át új telekre San Franciscóban. Ha nem szállítják el a házat, le kellett volna rombolni. 
Vágólapra másolva!

Tulajdonosa a biztos lerombolástól megmentve, eredeti helyétől több száz méterrel arrébb vitette 139 éves villáját San Franciscóban. A teljes épületet nyerges vontatók segítségével vitték arrébb a több száz méterre lévő új helyére. Több száz járókelő gyűlt össze, hogy megnézzék, amint a zöld színű ház átkerül a Franklin utcából a Fulton utcába.

Ahhoz, hogy a 24 méter hosszú, kétemeletes villa eljusson a célállomásra, parkolóórákat, közlekedési lámpákat és táblákat kellett leszerelni, fákat kivágni és elektromos vezetékeket lekapcsolni. Azért volt szükség az épület áthelyezésére, mert

a telken, amelyen eddig állt, többemeletes apartmanházat építenek.

A hat hálószobás, három fürdőszobás ház átköltöztetése a San Francisco Cronicle című lap közlése szerint 400 ezer dollárba (118 millió forintba) került, ennyibe került fele-fele arányban az engedélyek megfizetése és a szállítás költsége. A különleges akció megvalósításához a város 15 különböző hatóságának engedélyére volt szükség. A szállításért felelős szakértő szerint

megérte a pénzt a különleges költöztetés, mivel egy történelmi jelentőségű házról van szó.

A 19. században épült viktoriánus házak és a spanyol gyarmati stílust magukon viselő épületek hozzájárulnak San Francisco építészeti atmoszférájához, amely a kaliforniai város egyik turistavonzó különlegessége.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről