Börtönbe kerülhet a vakcinákért milliókat kérő csaló

Szputnyik V, vakcina, védőoltás, illusztráció
MOSCOW, RUSSIA - JANUARY 21 : A medical worker holds a dose of the Sputnik V vaccine, manufactured by Biocad JSC, during a coronavirus (COVID-19) vaccination campaign at the GUM luxury department store at the historical Red Square in Moscow, Russia in Moscow, Russia on January 21, 2021. Sefa Karacan / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Egy év börtönre ítélte a bíróság első fokon azt a nőt, aki koronavírus elleni vakcinákkal és telephely-fertőtlenítéssel 5 millió forintot akart kicsalni egy siófoki vállalkozótól - tájékoztatta a Kaposvári Törvényszék sajtóosztálya hétfőn az MTI-t.
Vágólapra másolva!

Tavaly március 18-án egy 36 éves nő, a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetet kihasználva, magát a tisztiorvosi szolgálat munkatársának kiadva, felhívta telefonon a siófoki vállalkozót és azt mondta neki, hogy

oltóanyagot, valamint telephelye helyiségeinek fertőtlenítését meg kell rendelnie, különben "bezárják" a péküzemét.

Illusztráció Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Sefa Karacan

A csaló azt mondta, hogy

a 100 darab vakcina és a fertőtlenítési munka ára 5 millió forint.

A péküzem tulajdonosa már a hívás közben rájött, hogy be akarják csapni, ezért amikor a nő a döntése felől érdeklődött, azt válaszolta:

indul a bankba átutalni a pénzt, valójában azonban a rendőrségre ment feljelentést tenni.

A vállalkozó rögzítette a telefonhívást, így a rendőrök a felvétel és a híváslista alapján azonosították, majd a lakhelyén elfogták a 36 éves nőt. A Siófoki Járásbíróság első fokon a nőt csalás kísérletében találta bűnösnek és egy év börtönre ítélte. A határozat ellen az ügyész fellebbezett, a nő és védője három napot tartott fenn a fellebbezés megtételére, így az ügy a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.