Többszáz migráns érkezett az országba, hét embercsempészt is elfogtak

Vágólapra másolva!
Több, mint kétszáz migránnsal szemben intézkedtek a rendőrök összesen az ország hat megyéjében, akik közül többen embercsempészek segítségével érkeztek az országba. A hét embercsempész ellen büntetőeljárás indult, a migránsokat pedig visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Vágólapra másolva!

Tolna megyében két szír migránst fogtak el az elmúlt napon.

A bátaszéki rendőrök a két férfit február 22-én reggel 7 óra 23 perckor igazoltatták a pörbölyi vasútállomáson.

Mivel egyikük sem rendelkezett hiteles iratokkal, a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: Police.hu

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 42 migránst tartóztattak fel, és egy embercsempészt fogtak el

Február 22-én 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között 4 esetben összesen 27 migránnsal szemben intézkedtek Baja, Tompa és Madaras területén, illetve az M5-ös autópályán. A migránsok között afgánok, irakiak és szírek is voltak, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

Ugyanebben az időszakban egy embercsempészt fogtak el a rendőrök.

Február 22-én 17 óra 30 perc és február 23-án 5 óra 30 perc között 5 esetben újabb 15 tartóztattak fel Mélykút, Katymár, Hercegszántó és Csikéria területén. A migránsok afgánnak és szírnek vallották magukat, ám egyikük sem tudott hiteles iratokat felmutatni.

A migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrök 134 migránnsal, és három embercsempésszel szemben intézkedtek Csongrád-Csanád megyében

A rendőrök február 22-én 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között 22 esetben, összesen 72 migránst tartóztattak fel

Ferencszállás, Kiszombor, Deszk, Szőreg, Klárafalva, Makó és Szeged területén. A migránsok között marokkói, kongói, palesztin, szír, algériai, líbiai, szomáliai, illetve libanoni is volt, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

Még ugyanezen a napon 11 óra 30 perckor a nagylaki határnál egy román kamionban hat, míg egy órával később az autópályán egy bolgár teherautóban nyolc migránst találtak.

13 óra 20 perckor

megállítottak egy román mikrobuszt Deszk külterületén. Abban a román sofőrön kívül hét migráns utazott, hiteles iratok nélkül.

A rendőrök a sofőrt a Szeged Határrendészeti Kirendeltségen hallgatták ki, ahol embercsempészet miatt indult eljárás vele szemben. A migránsokat kihallgatásukat követően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzáshoz.

Február 22-én 17 óra 30 perc és február 23-án 5 óra 30 perc között hét esetben, összesen 34 migránst tartóztattak fel Kiszombor, Szeged, Mórahalom, Makó, illetve Röszke területén.

A migránsok között jemeninek, marokkóinak, szírnek, líbiainak, palesztinnek, kameruninak és algériainak vallották magukat, ám nem tudtak hiteles iratokat felmutatni az őket igazoltató rendőröknek.

Február 22-én 21 óra 45 perckor a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen egy lengyel honosságú kamionban hat migránst találtak a rakomány között.

A férfiak afgánoknak vallották magukat, de semmilyen hiteles irattal nem rendelkeztek.

Ugyanezen a napon este 10 órakor a Röszke autópálya-határátkelőhelyen autóval jelentkezett belépésre belépésre egy német nő.

A rendőrök átvizsgálták az autó csomagterét, melyben egy koszovói férfit találtak, aki nem tudta magát hitelesen igazolni. A német sofőr ellen embercsempészet miatt indult eljárás

a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságon, a migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: Police.hu

A Pest megyei rendőrök elfogtak egy embercsempészt, aki 8 migránst vitt magával

Február 22-én 16 óra 7 perc körül

az M5 autópálya Inárcsi pihenőjénél igazoltattak egy osztrák rendszámú autót, melyet egy szír férfi vezetett. nyolc migráns ült mellette.

A migránsokat a sofőrrel együtt elfogták és kihallgatták.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök két migránst igazoltattak az elmúlt napon.

A szír férfiakat Berettyóújfalu külterületén fogták el február 22-én reggel 7 körül. Egyik sem tudta hitelesen igazolni magát,

ezért a rendőrök a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltségre, majd meghallgatásukat követően délután fél 3-kor átadták őket a román rendőröknek.

A rendőrök két embercsempésszel és huszonhét migránssal szemben intézkedtek a Győr-Moson-Sopron megyében

Forrás: Police.hu

Február 22-én 11 órakor hegyeshalomi határ közelében igazoltattak hat férfit és egy nőt, akik szíreknek vallották magukat,

ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

nem sokkal később az M1-es autópályán,

Tata közelében megállítottak egy 52 éves litván férfit, akinek a kocsijában 12 migráns volt.

Forrás: Police.hu

Szintén az M1-es autópályán, Győr mellett, is megállítottak egy autóst, amelyet egy 48 éves, német tartózkodási engedéllyel rendelkező egyiptomi férfi vezetett. Rajta kívül négy szír férfi is utazott az autóban.

A migránsokat a sofőrökkel együtt elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon hallgatták ki.

A litván, és az egyiptomi sofőrrel szemben embercsempészet eljárást indítottak,

a migránsokat pedig visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Február 22-én délután

a soproni vasútállomáson újabb négy migránst fogtak el, akik Budapestről vonattal érkeztek a városba.

A férfiak szíreknek vallották magukat, azonban személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni, ezért a soproni rendőrök kihallgatták, majd visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.