Sorban állnak a kínai vakcináért a gyöngyösi háziorvosnál

kínai Sinopharm koronavírus elleni oltóanyag, Sinopharm vakcina, oltás, védőoltás, oltóanyag, 1021.02.24. LENGYEL Csaba
Szeged, 2021. február 24. Lengyel Csaba, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcináját mutatja az oltás előtt az oltópontban, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban 2021. február 24-én. MTI/Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Egy nap alatt több mint negyvenen kérték Mangó Gabriella gyöngyösi házorvostól a kínai koronavírus elleni oltást. A doktornő a Ripostnak azt mondta, szinte mindenki elfogadta a vakcinát, akiket behívtak oltani. A többség már nagyon várta, hogy sorra kerüljön, és eddig nem tapasztalta, hogy bárkinél mellékhatások jelentkeztek volna.
Vágólapra másolva!

A kínai Sinopharm-vakcina szerdán érkezett meg a háziorvosi rendelőkbe, az oltás pedig már másnap megkezdődött azok között, akik regisztráltak. Mangó Gabriella gyöngyösi háziorvos a Ripostnak az oltások kapcsán elmondta: azok meglepően jó hangulatban zajlanak, és hál' Istennek még senki sem lett rosszul náluk.

"A kínai vakcinával ma összesen 40 főt oltottunk be, délelőtt érkeztek 20-an, majd délután is ugyanennyien. Nagyon sokan érdeklődtek a kínai vakcináról, és mindenkinek el is szoktam mondani, hogy minden hivatalos szerv jóváhagyta.

– hangsúlyozta a doktornő.

Mangó Gabriella a portálnak azt is elmondta, a kínai vakcina nem ampullákban érkezik - mint általában az oltóanyagok többsége -, hanem minden egyes adagot egy külön fecskendőben kaptak.

hiszen ezzel a nagyon vékony tűvel szinte meg sem érzik a páciensek az oltást" – magyarázta.

A kínai Sinopharm-vakcinát már nagyon várták az egyik gyöngyösi háziorvosi rendelőben. Az oltóanyag nem ampullákban, hanem külön fecskendőkben érkezik. (Képünkön a Sinopharm-vakcina) Forrás: MTI/Rosta Tibor

A páciensek jó véleménnyel vannak az oltásról

A Ripost megkérdezte a pácienseket is, hogy hogyan viszonyulnak a kínai vakcinához. Farkas Gáborné azt mondta: „Én az influenzaoltásokat is mindig felveszem, és soha nem volt még semmilyen problémám. Én hiszek ezeknek az embereknek, akik ennyit dolgoznak azért, hogy meggyógyuljunk. És nem azoknak hiszek, akik a konyhában nagyon jól főznek, és ők alkotnak véleményt. Én a kínai vakcinától sem tartottam, miért is tartanék?

Cseh István pedig a következőket mondta: „Én nagyon vártam már, hogy megkapjam az oltást, egyáltalán nem fájt. Én az influenza elleni oltást is minden évben felveszem, már vagy 10 éve, annak sincs semmilyen mellékhatása."