Megjelent a Google Chrome 89

google chrome
Google Chrome 89
Vágólapra másolva!
Nulladik napi sebezhetőséget is megszüntettek benne a fejlesztők.
Vágólapra másolva!

Elérhetővé vált számítógépekre a Google Chrome 89, a felhasználók pedig jó eséllyel észre sem fogják venni az automatikus települését, mivel semmilyen elsőre feltűnő újdonságot sem hozott. Ettől függetlenül a böngésző új verziója fontos frissítés, mivel 47 sebezhetőséget szüntettek meg benne a fejlesztők, az egyik ráadásul aktív kihasználás alatt álló, nulladik napi példány. Hírünk írásakor a hibával kapcsolatos részleteket még nem hozta nyilvánosságra a Google.

Google Chrome 89 Forrás: Origo

A sebezhetőségek orvoslásán túlmenően a Chrome 89 elsősorban motorháztető alatti újdonságokat kapott, a mobilos verziójában pedig már gyárilag aktív a Web NFC szabvány. További érdekesség, hogy az új főverzió kiadásával párhuzamosan a Google megkezdi egy új profilkészítő felület, továbbá a megnyitott fülek közti keresési funkció fokozatos aktiválását, így a következő napokban vagy hetekben ezek váratlanul elkezdenek majd feltünedezni a felhasználóknál.

A Google Chrome már telepített példányai elméletileg automatikusan frissülnek a legújabb változatra, aki pedig ellenőrizné a böngészőjének verzióját, az a főmenü → Súgó → A Google Chrome névjegye menüben nézheti meg azt. A Chrome 89 telepítőkészlete a hivatalos webhelyről tölthető le Windows, macOS és Linux rendszerekre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!