Bejelentették a világ legfontosabb aranyipari szervezetének bővítését

arany gold
TO GO WITH AFP STORY BY PHILIPPE ALFROY A gold worker holds a 1 KG gold bullion at Istanbul Gold Refinery (IGR) on January 13, 2015 in Istanbul. Since 2007, Turkish banks have opened gold accounts in their branches to collect gold bullions, coins, jewels as well as scrap gold that Turkish people are keeping "under the pillow" and to reintroduce it in the financial system so it can benefit the whole economy. It is estimated that Turkish households have accumulated at least 3,500 tons of gold "under the pillow".AFP PHOTO/OZAN KOSE
Vágólapra másolva!
Négy új vállalattal bővül a globális aranyszektor legfontosabb szervezetének számító Arany Világtanács. Ezzel a szervezet már 33 testületi tagot tömörít, és a világ 45 országában van jelen.
Vágólapra másolva!

Újabb négy testületi taggal bővült a világ legfontosabb aranyipari szervezetének számító Arany Világtanács (World Gold Council, WGC) – írja a Mining.com a szervezet bejelentése alapján.

A friss döntés szerint az új tagok az Aura Minerals, a B2Gold, a Gold Royalties, valamint a kínai Shandong Zhaojin Group.

Az amerikai Aura Minerals egy gyorsan növekvő arany- és rézbánya vállalat, amely elsősorban az amerikai kontinensen dolgozik arany- és más fémbányászati projektek fejlesztésén és kivitelezésén. Az Aura jelenleg négy működő projekttel rendelkezik, négyet pedig még vizsgálnak.

A kanadai székhelyű B2Gold egy már jól ismert nemzetközi bányacég, melynek jelenleg három működő aranybányája van, de emellett számos feltárási és fejlesztési projektben vesz részt olyan országokban, mint a Mali, Kolumbia, Burkina Faso, Finnország vagy Üzbegisztán.

Új tagjai vannak az Arany Világtanácsnak Forrás: Shutterstock

Az ugyancsak kanadai Sandstorm Gold Royalties-t 2008-ban alapították, és azóta a világ egyik legnagyobb jogdíjcége az aranyszektorban. A Sandstorm portfóliójában 201 jogdíj szerepel, az ezek mögött álló bányák közül pedig 24 aktívan termel.

A Zhaojin Group a kínai Santung (Shandong) tartományában működik, a térség pedig híres arról, hogy igen gazdag aranyforrásokban. A vállalatot 1974-ben alapították, azóta pedig egy teljes aranytermelési láncot alakított ki, a feltárástól a bányászaton át a feldolgozáson keresztül a marketingig.

Mi az Arany Világtanács?

Az Arany Világtanács (World Gold Council) az aranyipar legfontosabb nemzetközi szervezete. Céljai között szerepel az arany piacának folyamatos fejlesztése, az arany iránti kereslet ösztönzése, és az aranypiac évezredes múltra visszatekintő, nemzetközi tekintélyének fenntartása.

A döntés bejelentésekor az Arany Világtanács elnöke, Randy Smallwood kiemelte, minden új tag különböző területről érkezik, és így különböző szakértelmet hoz be a Tanácsba.

A szervezet így 33 testületi taggal rendelkezik világszerte, és összesen 45 országban van jelen a bányaiparban.