Rázárták az ajtót, így fogták el a parfümtolvajt az esztergomi üzlet eladói - videó

Vágólapra másolva!
Többszörös visszaeső férfi akart lopni parfümöt egy esztergomi üzletben, azonban az eladók észrevették, az ajtót előtte bezárták, aki így bennrekedt az üzletben.
Vágólapra másolva!

A férfi 2020. augusztus 7-én az esztergomi üzletben egy darab 8000 forint értékű parfümöt lopott, azt a ruházatába rejtve vitte ki a boltból. Ebbe az üzletbe 2020. szeptember 3-án visszatért, ismét a ruházatába rejtett egy darab 10 000 forint értékű parfümöt, azonban a lopási szándékot az eladók észlelték.

A férfi az üzletet el akarta hagyni, azonban a bolt dolgozói az ajtót elektronikusan lezárták, és felszólították a férfit a termék visszaadására.

Az elkövető ezután vette elő a ruházatából a lopott parfümöt - írja sajtóközleményében a Komárom-Esztergom megyei főügyészség.

A férfi korábban egy dorogi üzletből kétszer whiskyt, egy dorogi boltból mosóporkapszulát, egy harmadik dorogi boltból pedig több alkalommal 8 üveg, 47 952 forint értékű whiskyt lopott.

Az elkövető többszörös visszaeső, őt 2017-ben a bíróság a különös visszaesőként elkövetett lopás miatt 3 év börtönbüntetésre ítélte, amelyből 2019. május 16-án feltételes kedvezménnyel szabadult.

A férfi 2020 augusztusában sportruházati terméket is lopott.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság

a férfit fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra, 55 592 forint összegű vagyonelkobzásra ítélje

- írják a közleményben.