Donald Trump szerint Biden migrációs politikája romba dönti az Egyesült Államokat

TOPSHOT-GUATEMALA-HONDURAS-US-MIGRATION-CARAVAN Horizontal topix bestof
TOPSHOT - Honduran migrants, part of a caravan heading to the United States, walk along a road in Camotan, Guatemala on January 16, 2021. - At least 4,500 Honduran migrants pushed past police and crossed into Guatemala Friday night, passing the first hurdle of a journey north they hope will take them to a better life in the United States. (Photo by Johan ORDONEZ / AFP) (Photo by JOHAN ORDONEZ/AFP via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A volt amerikai elnök nemrég közleményt adott ki, amelyben élesen kritizálta Joe Bident az ország déli határán kialakult káosz miatt.
Vágólapra másolva!

Donald Trump szerint az általa hozott intézkedések gátat szabtak az illegális migrációnak, Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke viszont eltörölte ezeket a törvényeket, így káosz alakult ki az ország déli határánál.

Kiemelte, hogy az ő elnöksége alatt a mexikói határ minden korábbinál biztonságosabb és erősebb volt.

A volt amerikai elnök közleményében arról is írt, hogy az Egyesült Államok és Mexikó határára tervezet fal megépítése jó ütemben haladt, és időben el is készült volna, ha a demokraták nem hátráltatják folyamatosan a projektet.

Illusztráció Forrás: AFP via Getty Images/Johan Ordonez

Trump hozzátette, hogy elnöksége alatt jelentős mértékben visszaszorították a drog- és embercsempészetet is, majd kijelentette, hogy Biden a mostani migrációpárti intézkedéseivel tönkreteszi az országot.

Jelenleg már annyi migráns érkezik az Egyesült Államok déli határához, hogy önkénteseket kell kivezényelni, akik segítenek a válság kezelésében.

A határőrségnek pedig három átkelőhelyet is le kellett zárnia, mivel már nem bírnak a migránsáradattal.