Migránsok a felelősek a tömeges fosztogatásért Torinóban – videó

Vágólapra másolva!
A koronavírus miatti korlátozások elleni tiltakozás elfajult, és egy migránsokból álló csoport szétverte az üzletek kirakatait az olaszországi Torinóban – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Négy hónapig tartott a nyomozás, de hajnalban a rendőrség hatalmas műveletet hajtott végre, hogy az októberi, járványügyi korlátozás-ellenes tüntetések során a fosztogatásokért felelős személyeket elkapják.

Az üzletek tucatjainak kifosztásáért fiatalok tehetők felelőssé, többségük illegális migráns.

Torinó, 2020 október Forrás: V4NA

A letartóztatottak között 13 kiskorú van, akik közül a legfiatalabb mindössze 15 éves,

a nagy részük második generációs bevándorló, többszörösen büntetett előéletűek, és főleg a külvárosban laknak.

Október 26-án, Milánóban, Nápolyban, Rómában és Cataniában már voltak tüntetések: a kereskedők országszerte tiltakozásokat szerveztek, a szerintük eltúlzott korlátozó intézkedések ellen.

Torinóban azonban más történt. Néhány napig felhívások jelennek meg a közösségi platformokon, hogy találkozzanak a téren, és legyen egy kis "rendetlenség". Míg a kereskedők békésen demonstráltak, a Via Roma és a Piazza Castello között a városi bandák és a közönséges bűnözők fosztogattak.

Több tucat ember találkozott ugyanazon a helyen, 40 üzletbe törtek be, és ellopták az eladásra kínált árukat.

Az akkor történtekről beszámolt a közösségi oldalán az olasz ellenzék vezére, Giorgia Meloni, a bevándorlásellenes Olasz Testvériség párt elnöke.

Szerda reggel 24 felnőtt és 13 kiskorú gyereket tartoztattak le a hatóságok. A felnőtteket őrizetbe vették, és nyomozás indult ellenük, míg a kiskorúak esetében 12 személyt megelőző óvintézkedésként elzártak, hogy ne szökhessenek meg.

Ők a külvárosából származó, nagyrészt marokkói származású második generációs migránsok voltak.

"Az egyiküket a napokban más okok miatt tartóztatták le, és a családtagok videókat tettek közzé, amelyekben üldöztetéssel vádolják a rendőrséget" - mondja a biztos. Azok szerint, akik nyomoztak a 37 vizsgált személy ellen,"a körözött személyek agressziót és egyértelmű dacot tanúsítottak a rendőrséggel szemben", olvasható egy feljegyzésben.

A rendőrség, és a nyomozással megbízott szervek a bűnözők beazonosításához rengeteg képi, és videóanyagot használtak fel, amelyeket megfigyelő kamerák, valamint magánszemélyek, járókelők és maguk a rendbontók készítettek.

Az események bemutatásához ugyanis másnap

az Instagramon létrehoztak egy oldalt ahol népszerűsítették és megosztották a bűncselekményeket, amiket előző este és éjszaka elkövettek.

A "torino.criminalpage" című oldal felmagasztalta a bűnözők közös származását, és új erőszakos cselekmények megtervezésére buzdították a követőiket minden tüntetés alkalmával.