Ha a kormány a baloldalra hallgat, akkor most feleannyi ember lenne beoltva

koronavírus, vakcina, oltás
Laczkó László belgyógyász-háziorvos az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinájával olt be egy nőt tiszadobi rendelőjében 2021. március 10-én.
Vágólapra másolva!
Lenyűgöző az a gátlástalanság, hogy a baloldal úgy tesz, mintha senki nem emlékezne arra, mit mondtak két-három hete - mondta Kocsis Máté napirend előtti felszólalásában kedden. Ha Önökre hallgatnánk, akkor feleannyi ember lenne beoltva, mint most - tette hozzá. 
Vágólapra másolva!

Nehéz napokat élünk itthon és Európában - mondta napirend előtti felszólalásában Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője közölte, hogy tömeges oltás folyik Magyarországon, és ez örömteli fejlemény. Aki még nem regisztrált, az tegye meg - tette hozzá. Ma már a magyar utat követi több uniós ország a keleti vakcinák kapcsán, mivel bebizonyosodott, hogy az sikeres volt - mondta Kocsis. Emlékeztetett arra, hogy egyre több baj van a brüsszeli szállításokkal, és nem lakosságarányosan osztják ki a vakcinákat.

Brüsszel hibájából félmillió magyar ember nem kap oltást márciusban és áprilisban

- hangsúlyozta Kocsis. Arra kérte Brüsszelt, hogy hozzák nyilvánosságra a vakcinaszerződéseket. Jó dolog volt hallgatni a magyar szakemberekre.

Kocsis Máté: Lenyűgőző a baloldal gátlástalansága Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Kocsis Máté szerint lenyűgöző az a gátlástalanság, hogy a baloldal úgy tesz, mintha senki nem emlékezne arra, mit mondtak két-három hete.

Kocsis Máté szólt arról is, hogy Gyurcsány Ferenc a kormányfőnek beadott vakcinát is megkérdőjelezte. A Gyurcsány kérésére visszalépő LMP-s háziorvos megtagadta a vakcinák beadását - tette hozzá.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára válaszában azt mondta, hogy a közös uniós vakcinabeszerzés jó ötlet lett volna, de nem sikerült végrehajtani. Nincs olyan hét, hogy ne csúsznának a vakcinaszállítások - tette hozzá.

Menczer elmondta, hogy csak a magyar kormány idejében meghozott lépéseinek köszönhetően érhető el itthon ötféle vakcina. 20 nappal a határidő lejárta előtt érkezett meg egymillió vakcina Kínából, és jó lenne, ha ezt a tempót Brüsszel is követné.

A Szputnyik vakcinából 480 ezer érkezik majd a következő időszakban

- tette hozzá.

3,5 millió vakcinával kevesebbet rendelt volna a baloldal

Ön pár nappal ezelőtt nyitást követelt, és egy petíció ment, amiben azonnali nyitást követelt, és most pedig számonkéri az egészségügyi adatokat - így reagált Dömötör Csaba Jakab Péter (Jobbik) felszólalására. A Jobbik is folyamatosan támadta a keleti vakcinák beszerzését - tette hozzá. Számos döntés született az elmúlt hetekben, hogy az ország működjön - mondta a képviselő.

Minden bezárásra ítélt vállalkozás igényelheti a 10 millió forintos kamatmentes hitelt

- hangsúlyozta a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára. Ha érdekelné a magyarok megélhetése, akkor nem állt volna össze azokkal, akik majdnem államcsődöt hoztak össze válságkezelés címén - tette hozzá. Minden határt átlép a baloldal, amit korábban senki nem gondolt volna - hangsúlyozta Dömötör.

A magyar baloldal pozícióharccal foglalkozik a járvány alatt, és ez számukra a legfontosabb - így reagált Rétvári Bence Tóth Bertalan (MSZP) felszólalására. Ezt pedig most beismerte - tette hozzá. Az Emmi államtitkára felidézte, hogy a járvány elleni védekezést folyamatosan gátolja a baloldal. Rétvári Bence elmondta, hogy nem csak az álhíreket kéne olvasnia az MSZP-nek. Magyarország a második helyen áll az EU-ban a beoltottságot tekintve - hívta fel a figyelmet.

Sajnos a nyugati vakcinák esetében folyamatos késésekről beszélünk - mondta az államtitkár.

Ez a baloldal számára a legfontosabb

Az oltással tudunk a leggyorsabban véget vetni a járványhelyzetnek, de a DK nagy erőket mozgósít, hogy aláássák az oltási programot - így reagált Dömötör Csaba Vadai Ágnes (DK) felszólalására. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára felidézte Krekó Péter kijelentését, majd pedig felsorolta, hogy a Gyurcsány-párt hogyan támadta az oltást, és ezért joggal nevezhető oltásellenesnek a párt. Dömötör feltette a kérdést, hogy a DK miért kampányolt egy vakcina betiltásáért? Ne nézzük hülyének az embereket! - mondta Dömötör. Maguknak csak a kampány számít, és hogy minél rosszabb legyen a kormánynak - tette hozzá.

Ha egy járvány közben az oltások ellen kampányolnak, az nem a patrióta, hanem a gátlástalanság politikája - zárta Dömötör.

Dömötör Csaba: A DK miért kampányolt egy vakcina betiltásáért? Forrás: MTI/Kovács Tamás

Nekünk mindenki munkája számít, így meg kell adni a lehetőséget azoknak, akik dolgozni szeretnének - így reagált Schanda Tamás Hohn Krisztina (LMP) felszólalására. A kormány eddig több mint 1,6 millió munkavállalót tudott támogatni, így a hazai állástalanság aránya az egyik legalacsonyabb az unióban - tette hozzá az ITM államtitkára. Schanda szólt arról is, hogy a

következő hónapokban legalább 55 ezer új munkahelyet kell létrehoznia a kabinetnek.

Adókedvezmények segítségével több mint 360 ezer munkahelyet sikerült megvédeni, míg a beruházásvédelmi támogatások révén is százezrek állását sikerült megmenteni - tette hozzá.

Rétvári: A baloldal bizonytalanságot kelt

A kormányfő valóban látta novemberben, hogy az uniós vakcinabeszerzés hibás, és nem lehet megtiltani, hogy ne lehessen beszerezni keleti vakcinát - így reagált Rétvári Bence Szabó Tímea (Párbeszéd) felszólalására. Mi már akkor tárgyaltunk a keleti vakcinákról, és ennek köszönhető, hogy a beoltottak aránya tekintetében csak Málta előzi meg Magyarországot - tette hozzá az Emmi parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence: Szabó Tímea korábban egy álmentősre hivatkozva sokallta a kórházi ágyak felszabadítását Forrás: MTI/Kovács Tamás

A politikus közölte, hogy Szabó korábban egy álmentősre hivatkozva azt kifogásolta, hogy túl sok kórházi ágyat szabadítanak fel, míg most keveslik az ágyakat. Rétvári felhívta a figyelmet, hogy a baloldal korábban nyitást szorgalmazott, míg most szigort.

Ha a baloldal kezében lenne a járványkezelés, akkor nagyon súlyos helyzetben lennénk - zárta Rétvári.