Az AWS közzétette Siklósi Örs utolsó üzenetét

Siklósi Örs, galéria, 2021
Lisszabon, 2018. május 8. Siklósi Őrs énekes az AWS zenekar második próbáján az Eurovíziós Dalfesztivál színhelyén, Lisszabonban 2018. május 5-én. (MTI/Az Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos honlapja/Andres Putting)
Vágólapra másolva!
Siklósi Örs utolsó gondolatait tették közzé a zenésztársai az AWS hivatalos Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

"Több mint öt hét telt el azóta, hogy utoljára jelentkeztünk. Azóta teszünk fel kérdéseket magunknak, hogy aztán megválaszolatlanul hagyjuk, őket és megpróbáljunk egy olyan világban élni, amiben Örs már fizikailag nincs velünk.Szeretnénk megköszönni nektek a rengeteg támogatást, a rengeteg emléket, amit megosztottatok velünk és a világgal Örssel kapcsolatban. Ennél jobban semmi sem szemlélteti, hogy mekkora ajándék volt mindannyiunk életében.

Januárban telt le a transzplantációjának 100. napja, ami a betegség alakulásában egy kritikus mérföldkő, ez alkalomból szerette volna megosztani veletek a történetét.

Sajnos erre már nem került sor, de arra gondoltunk, megmutatnánk nektek a tervezett bejelentésének pár gondolatát, hiszen sokat elmond arról, milyen ember is volt Ő valójában" - írták, és meg is mutatták a részleret:

"Az egész kezelés során egy hasonlat volt előttem, ami vitt előre: kétféleképpen lehet megmászni egy hegyet. Szenvedhetsz, hogy milyen fárasztó, fáj mindened, és amúgy is minek, vagy pedig bevállalod, hátadra veszed a zsákodat, és teljesíteni akarod a lehető legjobban.

Szeretném ezt az üzenetet közvetíteni, hogy az életnél nincs semmi fontosabb. Akármekkora a hegyed, mászd mosolyogva, örülj annak, hogy élhetsz, és ne félig üresnek, hanem félig telinek lásd a pohárban a vizet."

Forrás: MTI/Az Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos honlapja/Andres Putting

"Az elmúlt hetekben sok időt töltöttünk egymással, barátainkkal és a családdal. Hullámvölgyekben tört és tör ránk most is váltakozva a tagadás, majd felismerés, düh és szomorúság, vagy éppen a vidámság és szeretet, amikor rá gondolunk. 15 év együtt zenélés, tervezés, közös sikerek és közös kudarcok után először érezzük úgy, hogy nem látjuk tisztán a jövőnket. Ez alatt a 15 év alatt egymásra és rátok is családként tekintettünk. Semmi nem fáj jobban annál, mint amikor egy családtagunkat veszítjük el, de ahogy Örs is mondta, az életnél nincs semmi fontosabb! Így arra szeretnénk kérni titeket, hogy vegyétek hátatokra a zsákotokat és a lehető legjobban próbáljátok megmászni a hegyeiteket. Ha pedig bármikor nehéznek érzitek vagy elfogy az erőtök, gondoljatok arra, hogy egy barátotok milyen bátran állt neki az útnak, ráadásul mezítláb" - áll a bejegyzésben, melyet a zenekar oldalán lehet egészében elolvasni.