Vágólapra másolva!
Az ellenfél és a sport iránti tisztelet mondatja azt velünk, hogy ne írjuk le: a Sopron Basket női kosárlabdacsapata már az első meccsen eldöntötte a továbbjutást az Euroliga negyeddöntőjében. Ám a 28 pontos előny olyan nagy, hogy normális esetben innen nem lehet kiesni. Ugyanakkor figyelve a magyar csapat és Gáspár Dávid megnyilvánulásait, egészen biztosak lehetünk abban, hogy a Sopron halálosan komolyan veszi a második meccset is.

Az első meccsen aratott 94-66-os diadal egy olyan összecsapáson született meg, amelyen minden sikerült a Sopronnak. Még az is beesett, ami normális esetben nem szokott. Szinte kegyelmi állapotban játszott a magyar csapat, amely a második és a harmadik negyedben a védekezésével szétszedte a neves francia ellenfelet.

A meccs után a csarnok előtti parkolóban 10 méterről kiabáltunk a boldog ügyvezető igazgatónak, Török Zoltánnak, aki mondott egy merészet. Azt, hogy 27 éve tartó soproni munkája során még soha nem látta ennyire jól játszani a zöld-sárga alakulatot. Ha ő mondja, akkor hinnünk kell neki, mert sokkal több meccset látott, mint mi. Egy biztos: a zöld-sárgák játéka egy olyan olajozott gépezetre hasonlított, amelyet ezen a szinten eddig csak a top-favorit Jekatyerinburg tudott bemutatni.

Nézzük most meg, hogy mit mond a Sopron játékosa, Briann January:

Érdekes volt látni a szerda esti mérkőzés utáni reakciókat is. A franciák a vacsoránál születésnapot ünnepeltek, mulattak, mintha nem a Sopron, hanem ők nyertek volna 28 ponttal. A magyarok pedig csendben, szerényen fogyasztották el a vacsorájukat. Csütörtökön azt is láttam, hogy a Sopron három edzője milyen feszült figyelemmel készül arra a meccsre, amely sokak szerint eldőlt.

Valóban, a 28 pontos előny óriási. A lélektani fór a Sopron oldalán van. De azért jó lesz vigyázni. A Lyon egészen biztosan nekiront majd a meccs elején a Sopronnak, amelynek el kell tudnia viselnie az esélyesség terhét. Ha ez sikerül, akkor lehet ünnepelni és várni a Final Four-t - a klub történetében negyedszer.