Vágólapra másolva!
Fantasztikusan versenyzett Valter Attila a Katalán Körverseny utolsó szakaszán. A magyar versenyző a harmadik helyen zárta a rangos egyhetes kerékpárverseny 7. szakaszát.

A Groumama-FDJ 22 éves tehetsége a hétfőtól vasárnapig tartó viadalon három alkalommal is próbálkozott szökéssel, és a verseny utolsó szakaszán sikerült túlszárnyalnia pénteki 8. helyezését. Valter végig remekül tartotta magát Barcelonában, és élete első dobogós helyezését szerezte World Tour-versenyen.

Sziasztok! A "Volta" Ciclista a Catalunya, A.E. utolsó Barcelónai szakaszán sikerült a harmadik helyen végeznem!...

Közzétette: Attila Valter2021. március 28., vasárnap

Miután a magyar versenyző az első szakaszon saját bevallása szerint sem teljesített jól, és zárt a 104. helyen - nyolc és fél perces hátrányban -, később folyamatosan javuló teljesítményt nyújtott Katalóniában. Valter innen tudott foylamatosan javítani eredményén, és feljönni a 7., záró szakaszt követően az összetett verseny 38. pozíciójába.

A Katalán Körversenyt a brit Adam Yates nyerte, két INEOS Grenadierses csapattársát, Rochie Porte-ot és Geraint Thomast megelőzve. Valter a 38. helyével olyan nagy neveket tudott maga mögé utasítani, mint amilyen a négyszeres Tour de France-győzes Chris Froome, vagy a francia körversenyen korábban az összetett dobogójára is felállható Rigoberto Uran.

A tervek szerint a fiatal bringást legközelebb az április 19-én kezdődő Tour of the Alps nevű többnapos versenyen láthatjuk.