Az Európai Parlamentnek ebben a kérdésben nem osztottak lapot

Vágólapra másolva!
Deutsch Tamás, a Fidesz EP képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az Európai Parlament eljárásáról, amit az Európai Biztossággal szemben kívánnak lefolytatni.
Vágólapra másolva!

A politikus beszélt az Európai Parlamentet (EP) érintő kritikájáról, egy előterjesztéskapcsán, amivel az Európai Bizottságot (EB) próbálják megzsarolni. Hozzátette, évek óta folyik egy nagyon komoly küzdelem az európai politikában, ami leginkább arról szól, hogy szabad-e, sikerülhet-e az európai politika baloldalának vagy az európai mainstream politikának egy olyan eszközt létrehozni, amit ők jogállami mechanizmusnak neveztek el, a képviselő szerint hazug módon.

Azért hazug módon, mert ennek semmi köze a jogállamisághoz, ez egy politikai zsaroló eszköz, ami azt a célt szolgálja, hogy politikai, ideológiai előfeltételeknek kelljen tagállamoknak megfelelni annak érdekében, hogy a nekik egyébként jog szerint járó fejlesztésekhez hozzájussanak. Ezzel szemben sokan gondolják azt, minden szabály abban segít, hogy az uniós források szabályosan legyenek felhasználva, ám ezekhez semmiféle politikai, ideológiai előfeltétel nem köthető. Nem lehet beleszólnia Brüsszelnek az egyes tagállamok belpolitikai ügyeibe.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.