Vágólapra másolva!
Első mérkőzését vívta, és nyerte meg a Bellator nevű szervezet égisze alatt Uszaman Nurmagomedov, a márciusban visszavonult ketrecharcos legenda, Habib Nurmagomedov unokaöccse. 

A vegyes harcművészetekben (MMA) karrierjét 29-0-s mérleggel befejező Habib máricus 18-án jelentette be hivatalosan, hogy nem lép többé ketrecbe, és nem védig meg többet a könnyűsúlyú UFC-bajnoki címét. A dagesztáni harcos azt követően döntött így, hogy 2020 júliusában meghalt édesapja, egyben edzője, Abdulmanap Nurmagomedov.

A család azonban így sem marad tehetséges küzdősportoló nélkül. Habib unokaöccse, a 22 éves Uszman Nurmagomedov pénteken mutatkozott be a világ második legnagyobb ketrecharos szervezeténél, az amerikai Bellatornál, és három menetben egyhangú pontozással győzte le ellenfelét, Mike Hamelt, 12-0-ra (10 K.O., közülük nyolca az első menetben) javítva ezzel mérlegét az MMA-ban.

A gála előtt a BBC-nek nyilatkozó Uszman Nurmagmedov elmondta, hogy ő is nagyon sokat tanult Habib apjától, hiszen neki is az edzője volt. Uszman nyolcévesen kezdett birkózni, 11 éves korától pedig az MMA szabályrendszerben harcol. Elmondta, hogy volt olyan eset, amikor edzője irányításával egyszerre három súlycsoportban küzdött az orosz szambóbajnokságon, egyetlen nap alatt 15 küzdelmet megvívva.

A Bellator-gálára híres unokabátyjával, Habibbal együtt készült, ami, mint mondja, olyan kemény tréninget jelent, hogy utána már bárki ellen gyerekjátéknak tűnik a küzdelem.