Vágólapra másolva!
A tokiói olimpia szervezőbizottsága újabb lépést tett, hogy a lehető leghatékonyabban akadályozza meg a koronavírus terjedését az idén nyári játékokon.

A Kyodo hírügynökség a szervezőbizottság egyik tagjától úgy értesült, hogy az olimpiai falutól több kilométerre, a tokiói kikötő közelében lévő Harumi negyedben egy 300 szobás szállodát foglaltak le a játékok idejére, amit karanténhotellé fognak átalakítani a következő hetekben.

A Harumi városrészben alakítják ki a karanténhotelt az olimpia szervezői Forrás: Photononstop via AFP/Solveig Placier / Photononstop/Solveig Placier

Ide azok a sportolók, sportvezetők, illetve az olimpián dolgozó személyek kerülhetnek, akik pozitív koronavírustesztet produkáltak, de tünetmentesek, vagy csak enyhék a tüneteik, így nem igényelnek kórházi kezelést. A tervek szerint ilyen esetekben tíz napot kell a hotel egyik szobájában tölteniük. Ami egyet jelent azzal, hogy, aki ide bekerül, annak számára jó eséllyel véget ért az olimpia.

További terv a szervezők részéről, hogy a sofőrök számára COVID-19-biztossá tesznek 30 speciális járművet, amelyekkel a megbetegedett személyeket szállítják az kijelölt hotelbe.

A tavaly nyárról elhalasztott tokiói olimpiát 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik meg a japán fővárosban.