A Balatonfüred nyerte a bronzérmet a férfi kézilabda Magyar Kupában

Veszprémi KKFT Balatonfüredi KSE kézilabda Fazekas Gergő Szöllősi Balázs
Szigetszentmiklós, 2021. április 12. Fazekas Gergő, a Veszprémi KKFT, valamint Szöllősi Balázs (b) Dejan Malinovic (j), a Balatonfüredi KSE játékosai a férfi kézilabda Magyar Kupa bronzmérkőzésén a szigetszentmiklósi városi sportcsarnokban 2021. április 12-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A férfi kézilabda Magyar Kupa bronzmérkőzésén 25-25-ös rendes játékidő után a büntetőpárbaj döntött a harmadik hely sorsáról, amit a Balatonfüredi KSE nyert meg a Veszprémi KKFT-vel szemben.

Helyszíni tudósítás

Miután a két csapat túl lett a vasárnapi "kötelező rosszon", hétfőn végre a saját erősségüknek megfelelő ellenfelet tisztelhettek egymás képében. Jól kezdte a mérkőzést a Veszprémi KKFT, Fazekas Gergő, Szeitl László és Szmetán Péter góljaira csak Szöllősi Balázs és Pedro Rodríguez tudott válaszolni.

Nagy csatát hozott a Magyar Kupa bronzmérkőzése Forrás: MTI/Illyés Tibor

A fürediek a játékrész közepén egy hat percen át nem tudtak gólt dobni, de Bősz Dániel védéseinek köszönhetően mégsem kerültek 9-6-nál nagyobb hátrányba. A túloldalon szintén jól teljesített a kapuban Borbély Ádám, egyedül Szöllősi tudott túljárni az eszén.

Varga Márton góljával 10-9-re átvette a vezetést a Balatonfüred, majd Kristóf Mátyás pillanatai következtek, aki a tanácstalannak tűnő veszprémi támadójátékot mentette meg három góljával. A szünet előtt Éles Benedek büntetőjével mégis a Veszprém mehetett 12-11-es előnyben az öltözőbe.

Szöllősi Balázs szinte egymaga tartotta a lépést a Veszprémi KKFT-vel Forrás: MTI/Illyés Tibor

A szünet után Hári Levente két, szép labdaszerzésből lőtt góljával ismét elhúzott hárommal a veszprémi együttes, de Szöllősi vezérletével ismét sikerült visszazárkózni az ellenfélnek. (18-18) A csapatok innen fej-fej mellett mentek be a hajrába, az utolsó tíz perc Éles negyedik értékesített hétméteresével kezdődött. (22-21)

Tombor Csaba, a Veszprém vezetőedzője 22-22-nél kért időt, majd Fazekas és Somogyi Bálint vezetésével ismét Éles József csapata került jobb helyzetbe. Három perccel a vége előtt a magyar válogatott Pedro Rodríguez góljával feljött egy gólra a Füred, majd hatalmas indulatok közepette kapott büntetőt az ellenfél.

Éles ezt is belőtte, de még innen is volt visszaút a Fürednek: előbb Kemény László lőtt gólt beállóból, majd Szöllősi 11. találatával tíz másodperccel a vége előtt egyenlített, így 25-25 lett a rendes játékidő végeredménye. A bronzérem sorsát hétméterespábaj döntötte el, amiben veszprémi oldalon Éles, Hári és Fazekas is hibázott, így 3-2-re elveszítették a büntetőpárbajt.

A Balatonfüred lett a bronzérmes.

Férfi kézilabda Magyar Kupa, bronzmérkőzés
Balatonfüredi KSE - Veszprémi KKFT 25-25 (11-12) hétméteresekkel: 3-2