Új funkciót kap a Windows 10 tálcája

microsoft windows 10
Időjárás és híreket mutató szekció jön a Windows 10 tálcájára
Vágólapra másolva!
Látható lesz rajta az időjárás, könnyebbé válik a hírek elérése.
Vágólapra másolva!

A következő hetekben új funkció kezd lassan elérhetővé válni a Windows 10 November 2019 Update vagy újabb rendszert használóknál, a rendszertálca értesítési területe mellé bekerül egy új widget. Ezen alapvetően az aktuális időjárás lesz látható, azonban rákattintva egy felugró menüben híreket fog ajánlgatni a Microsoft operációs rendszere, plusz részletesebb időjárás-előrejelzést is elérhetővé tesz.

Rendkívül valószínű, hogy az újdonság nem mindenkinek nyeri el a tetszését, ők elrejthetik majd a tálcáról. Akinek viszont tetszik, az képes lesz valamilyen mértékben testre szabni, hogy mely publikációktól és milyen témájú hírek jelenjenek meg a felületen. A jelek szerint a felugró felület csak az Edge nyitólapján már régóta elérhető hírszekciót jeleníti meg, nem új fejlesztésű szoftver áll mögötte.

Egyelőre nem világos, hogy a hírekre kattintva azok az alapértelmezett böngészőben vagy az Edge-ben töltődnek-e be, már amennyiben a kettő nem ugyanaz. Nem lenne meglepő, amennyiben a Microsoft ezúttal sem félne attól, hogy megpróbálja agresszíven rátukmálni az internetezőkre a saját megoldását.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!