Visszatért Augsburgba a csapat korábbi edzője

Markus Weinzierl is the new coach at FC Augsburg and heiko HERRLICH's successor. first league sport sports jersey 19 professional footballer season 2018 18 DFL men Bundesliga ball sport 1. Bundesliga 1st league league game soccer club jersey club dress cl
Markus Weinzierl is the new coach at FC Augsburg and heiko HERRLICH's successor. Archive photo: coach Markus WEINZIERL (S) laughsd, lv?sschelte, lv?sscheln, lv?sschelte, laughs, facial expressions, half-length portrait, soccer 1st Bundesliga, 27th matchday, Eintracht Frankfurt (F) - VfB Stuttgart (S) 3: 0 on March 31, 2019 in Frankfurt / Germany. vO | usage worldwide (Photo by Elmar Kremser/SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokságban szereplő Augsburg vezetősége menesztette Heiko Herrlich vezetőedzőt.

A klub hétfőn jelentette be a tréner távozását, egyúttal azt is közölte, hogy helyét Markus Weinzierl veszi át, aki korábban már volt a csapat edzője.

"A jelenlegi helyzet elemzését követően arra a következtetésre jutottunk, hogy váltásra van szükségünk a vezetőedzői poszton" - mondta Stefan Reuter sportigazgató.

Markus Weinzierl öt év után térhet vissza Augsburgba Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Elmar Kremser/Sven Simon

Augsburgból azután kellett Herrlichnek távoznia, hogy az együttes a legutóbbi fordulóban kikapott az 1. FC Kölntől, ezzel négy pontra csökkent az előnye a kölniekkel szemben, akik jelenleg a 16., osztályozós pozíciót foglalják el. Utóbbiak a vesztett pontok tekintetében az utolsó előttiek, mivel a Dárdai Pál vezette Hetha BSC három mérkőzéssel kevesebbet játszott, és csak három pontra van a Kölntől.

Herrlich tavaly március óta irányította az Augsburgot, az új tréner, Weinzierl pedig 2012 és 2016 között volt a csapat vezetőedzője.