Kielégíthetetlen a PlayStation 5 iránti igény

sony playstation 5 ps5 játékkonzol
Sony PlayStation 5
Vágólapra másolva!
Négy és fél hónap alatt 7,8 millió darabot kapkodtak el a konzolból.
Vágólapra másolva!

Az új generációs játékkonzolok termékhiányát nem a kimondottan limitált gyártókapacitás, hanem az elképesztő méretű kereslet okozza. Mostanra a PlayStation 5 minden idők leggyorsabban fogyó játékkonzoljává vált az Egyesült Államokban, az első negyedéves üzleti eredményeinek ismertetésekor pedig a Sony most elárulta, hogy március végéig világszerte 7,8 millió darabot értékesített belőle.

Sony PlayStation 5 Forrás: Sony

A legtöbb piacon november közepén került piacra a PS5, azaz nagyjából négy és fél hónap alatt fogyott belőle közel nyolcmillió. A termék megjelenése természetesen jót tett a kapcsolt szolgáltatásának is, a PlayStation Plus előfizetőinek száma 47,6 millióra emelkedett, ami a tavalyi első negyedévhez képest 14,7% növekedést jelent.

Végül a konzol elődjét sem kellett félteni, az idei első negyedévben egymillió darab PlayStation 4 talált gazdára, ami meghökkentően soknak tűnik annak fényében, hogy többé-kevésbé lejárt az ideje. Ezt persze a Sony is tudja, már hónapokkal ezelőtt kénytelen volt biztosítani az előző generációs konzoljával rendelkezőket, hogy jó darabig nem feledkezik meg róluk.

A Sony mostanra 115,9 millió PlayStation 4-et értékesített.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!