Játssz tovább! - a magyaroknak üzent Leslie Mandoki

Leslie Mandoki
Vágólapra másolva!
„Vannak dolgok, amiben úgy gondolom, fontos hangot adni érzelmeinknek és gondolatainknak. Most is van egy ilyen pillanat, hiszen ez a világjárvány minket, zenészeket is elgondolkodtat. Ilyenkor ébredünk csak rá, hogy milyen fontos társadalmunkban az összetartás" – írta Leslie Mandoki a Facebook-oldalára, ahol közzétett egy dalt is, amelyet a magyaroknak küld. 
Vágólapra másolva!

„Mindannyian érezzük a szakadékokat, és most, hogy már majdnem elértünk ennek a sötét alagútnak a végére, nem szabad feladnunk. Ez ihletett bennem egy rövid zenei üzenetet, és úgy éreztem, hogy ezt most el kell mondanom nektek, szeretett és tisztelt honfitársaimnak" - írta Leslie Mandoki.

A dalt itt hallgathatja meg:

Leslie Mandoki ezt írta üzenetként a dalhoz:

1975 óta megtagadták tőlem és Szűcs Laca és Csupó Gábor barátomtól az útlevelet. Azóta bolyongunk a világban. A zene messzire vitt szeretett hazámtól és szülővárosomtól. Ezért nem is igazán szeretnék hozzászólni olyan dolgokhoz, amiket nem érzek, hiszen nem élek ott veletek, de vannak dolgok, amiben úgy gondolom, fontos hangot adni érzelmeinknek és gondolatainknak.

Nekem tavaly fontos volt a nemzetközi szempontjait egy számomra fontos európai mozgalomnak támogatni. A Székely Petíció aláírására gondolok, mert hiszek egy toleráns és színes Európában, ahol a színek együttese adja a vén kontinens erejét és szépségét.

Most is van egy ilyen pillanat, hiszen ez a világjárvány minket, zenészeket is elgondolkodtat. Ilyenkor ébredünk csak rá, hogy milyen fontos társadalmunkban az összetartás.

Mindannyian érezzük a szakadékokat, és most, hogy már majdnem elértünk ennek a sötét alagútnak a végére, nem szabad feladnunk. Ez ihletett bennem egy rövid zenei üzenetet, és úgy éreztem, hogy ezt most el kell mondanom nektek, szeretett és tisztelt honfitársaimnak.

Szombat este 22 világsztár adja elő egy online koncert keretében Bartók Béla művének modern feldolgozását. Az előadás ingyen nézhető az interneten.

Leslie Mandoki és társai nemrég mutatták be 2021 legnagyobb online zenei show-ját, a Hungarian Pictures/Magyar Képek-koncertet. A koncert videója itt nézhető meg: