Vágólapra másolva!
A most 25 éves Szántó Tamás nagyon fiatalon került Sopronból a Rapid utánpótlásába, ahol egészen az első csapatig és az élvonalig jutott. A fiatal játékosnak sorozatos sérülései miatt kell visszavonulnia.

Szántó Tamás 2010-ben került Bécsbe, 2016-ban pedig be is mutatkozhatott az osztrák élvonalban. A 2016-17-es szezonban gyorsan a csapat alapembere lett, 38 tétmeccsen öt gólig és három gólpasszig jutott.

Már fiatalon is komoly tehetségnek számított, 20 évesen is korosztálya egyik legjobbjaként tartották nyilván az osztrák bajnokságban.

Szántó Tamás pályafutása rövidre sikerült, de szakemberként is bizonyíthat Forrás: GEPA pictures/Gepa Pictures/ Philipp Brem

A következő idényben, mindössze 21 évesen először lágyéksérülést szenvedett, majd a visszatérése után mindössze 253 percnyi játék jutott neki nyolc meccsen, ami után súlyosan megsérült a térde.

Több műtét és visszatérési kísérlet után, - többek között tavaly nyáron is a csapattal készült - végül a befejezés mellett kellett döntenie a korábbi U21-es válogatott játékosnak.

Szántó végül összesen 46 meccsen lépett pályára a Rapidban, de visszavonulása után is marad a klubnál, és az akadémián vállal majd szerepet.