Valter Attila összetettben előrébb lépett és őrzi a fehér trikót a Girón

cycling Horizontal
Team Groupama-FDJ rider Hungary's Attila Valter celebrates the best young rider's white jersey on the podium after the fourth stage of the Giro d'Italia 2021 cycling race, 187 km between Piacenza and Sestola, Emilia-Romagna, on May 11, 2021. (Photo by Luca BETTINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Valter Attila, a Groupama-FDJ magyar versenyzője a Giro d'Italia ötödik szakaszán a mezőnnyel azonos idővel ért vélba a 78. helyen. Valter az utolsó kilométereken történt bukások következményeként egy helyet előrelépett az összetettben is és továbbra is őrzi a kedden megszerzett fehér trikót.

A Giro ötödik szakaszán Modenából rajtolt a mezőny, amelyre 177 kilométeres táv várt és a befutó Cattolicában. A mezőny két szökevényt engedett el, de őket is megfogta a mezőny kilométerekkel a vége előtt, így sprintbefutó döntött, amelyet az ausztrál Caleb Ewan nyert meg az olasz Giacomo Nizzolo és Elia Viviani előtt.

Valter Attila továbbra is fehér trikóban Forrás: AFP/Luca Bettini

A mezőnnyel együtt, azonos idővel ért célba Valter Attila, Dina Márton 31 másodperc lemaradással a 136. helyen ért célba.

Az utolsó kilométereken bukott a Bahrain-Victorious elsőszámú embere, Mikel Landa, aki nem is tudta folytatni a versenyt, őt mentő szálította el. Ebbe a bukásba keveredett bele a keddi szakaszgyőztes, Joseph Dombrowski is, aki ugyan célba ért, de jelentős hátránnyal, így Valter Attila őt megelőzte összetettben és feljött a negyedik helyre és továbbra is őrzi a legjobb 25 éven aluli versenyzőnek járó fehér trikót.

Eredmények:
5. szakasz: Modena-Cattolica, 177 km:
1. Caleb Ewan (ausztrál, Lotto Soudal) 4:07:01 óra
2. Giacomo Nizzolo (olasz, Qhubeka Assos) azonos idővel
3. Elia Viviani (olasz, Cofidis, Solutions Credits) a.i.
...78. Valter Attila (Groupama-FDJ) a. i.
...136. Dina Márton (EOLO-Kometa) 31 mp h.

Az összetett élcsoportja:
1. Alessandro De Marchi (olasz, Israel Start-Up Nation) 17:57:45 ó
2. Louis Vervaeke (belga, Alpecin-Fenix) 42 mp h.
3. Nelson Oliveira (portugál, Movistar) 48 mp h.
4. Valter 1:00 perc h.
...86. Dina 18:45 p h.

A legjobb 25 éven aluli versenyzők összetettjének élcsoportja:
1. Valter 17:58:45 óra
2. Alekszandr Vlaszov (orosz, Astana) 24 mp h.
3. Remco Evenepoel (belga, Deceuninck - Quick-Step) 28 mp h.
4. Egan Bernal (kolumbiai, Ineos Grenadiers) 39 mp h.

A 104. Giro d'Italián csütörtökön a Grotte di Frasassi és Ascoli Piceno közötti 160 kilométer megtétele és hegyi befutó vár a mezőnyre, amely 3479,9 kilométert tesz meg, amíg május 30-án célba ér Milánóban.