Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megpróbálta letagadni Varju László, hogy be akarták tiltani a kínai vakcinát

Vágólapra másolva!
Megpróbálta letagadni a DK-s Varju László, hogy bármilyen kínai vakcina betiltását követelő javaslatot benyújtottak volna az Országgyűlés elé.
Vágólapra másolva!

A Hír TV Híradójának stábja azonban emlékeztette a politikust, hogy a pártja nem támogatta a Sinopharm-vakcina használatát, sőt egy javaslatot is benyújtott a betiltása érdekében. Erre Varju azt állította, ez tévedés.

Az ominózus határozati javaslat azonban a parlament honlapján még mindig fent van. Januárban nyújtotta be a baloldal, mind az öt párt parlamenti képviselői (két kivétellel) aláírták.

Ebben vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezték, amely a kínai vakcina beszerzésével és engedélyezésével foglalkozott volna.

A baloldali pártok szó szerint azt írták:

"Álláspontunk az, hogy a magyar emberek egészségének védelme érdekében ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség."

A Gyurcsány-párt képviselője azonban a HírTV-nek már azt is letagadta, hogy volt ilyen javaslatuk.

Varju László azt állítja: a baloldal nem oltásellenes, és szerinte nem ők, hanem a kormány bizonytalanítja el az embereket.

Arra a kérdésre azonban

nem volt hajlandó válaszolni, hogy a WHO ajánlása után biztonságosnak tartja-e és ajánlaná-e a kínai vakcinát a bizonytalanoknak.

Az oltóanyagot múlt héten engedélyezte az Egészségügyi Világszervezet, biztonságosnak és hatékonynak nevezve a Sinopharm készítményét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről