Sydney kaszinóiban betilthatják a készpénzt

Roulette, kaszinó, bevétel
Vágólapra másolva!
Sydney két kaszinójában hamarosan betilthatják a készpénz használatát, hogy így akadályozzák meg a pénzmosást. A döntés azt követően jött, hogy egy idei vizsgálat szerint több ausztrál városban is gazdasági bűncselekményeket követtek el kaszinókban.
Vágólapra másolva!

Különös lépéssel akadályozná meg a pénzmosást Sydney két kaszinója. A The Star és a Crown Sydney (melyek egyébként még nem nyitottak ki a járványügyi korlátozások miatt) csütörtökön közölték, hogy megszüntetik a készpénzhasználatot a falaik között – írja a BBC.

A döntés azt követően jött, hogy idén egy nyomozás fényt derített arra, hogy a Crown Resorts kaszinóiban (más ausztrál városokban) pénzmosás folyt.

A Crown ennek következtében hatalmas nyomás alá került, hogy reformálja meg a szerencsejátékkal összefüggő szabályait.

A James Packer milliárdos vállalkozó többségi tulajdonában álló Crown most a készpénzmentes szerencsejátékkal szeretné bebiztosítani, hogy ne veszítse el a hatósági engedélyét.

Sydney kaszinóiban visszaszorítanák a pénzmosást Forrás: AFP/Rob Elliott

Az illetékes ausztrál hatóság közölte, a Crown Sydneyben betiltaná a készpénzhasználatot, azonban a társaság nem tűzött ki pontos menetrendet a döntéshez. A helyi lapok szerint egyébként a Crown más városokban (Melbourne, Perth) is hasonlóan járna el.

A mostani döntés azonban nem jött teljesen váratlanul, ugyanis a Crown kaszinóit már évek óta vádolják azzal, hogy különféle szervezett bűnözői csoportok folytatnak illegális tevékenységeket a létesítményeiben.

A vállalat tavaly decemberben nyitott egy szállodát Sydneyben, de a hatóságok addig nem engedélyezik kaszinó működését a létesítményben, amíg a vizsgálatok le nem zárulnak.

A másik kaszinó, a The Star pedig igyekszik gyorsan reagálni a fejleményekre. Már csak azért is, mert a tulajdonos Star Entertainment Group épp ezen a héten kezdeményezte a Crownnal való összeolvadást.