Ügyes trükkel érkeznek az új Samsung okosórák, besegít a Wear OS fejlesztésébe a gyártó

Samsung okosóra
Vágólapra másolva!
A Samsung hivatalosan is megerősítette, hogy Wear OS rendszerrel érkeznek a következő okosórái - a rendszert a Google és a Samsung már együtt fejlesztik.
Vágólapra másolva!

A Samsung következő okosóráiról egyébként is sok a pletyka mostanában, a tegnap esti Google I/O alkalmából azonban több dolgot hivatalosan is megerősítettek. A Samsung alelnöke és szoftverfejlesztésért felelős vezetője állásfoglalásában közölte, a jövőbeli Samsung Galaxy Watch okosórák tényleg a Google Wear OS rendszerét használják majd a Tizen OS helyett.

Több hónapnyi pletyka után mindez hivatalos, és bár az órákról nem árultak el konkrétumokat, azt elmondták, hogy a jelenlegi Tizen OS rendszerű okosórák a megjelenésüktől számítva 3 éves támogatást kapnak. Wear OS ezekre nem lesz elérhető.

Forrás: samsung

Állítólag (ez még csak pletyka) 42 és 46 mm-es méretben jön majd idén nyáron a Galaxy Watch 4, 40 és 42 mm-es méretben a Galaxy Watch Active 4 – ezek bár Wear OS-t futtatnak, Tizent idéző One UI felület fut majd rajtuk.

A Google I/O-n bejelentették továbbá, hogy a Google és a Samsung együtt dolgoznak a Wear OS fejlesztésén, a rendszer gyorsabb lesz, az appok 30 százalékkal gyorsabban indulnak majd az új chipeken, az animációk simábbak lesznek, az üzemidő pedig hosszabb. A gyártók testre szabhatják a felhasználói élményt, és pont ezt kiaknázva használja majd a One UI-t a Galaxy Watch órákon a Samsung. A Google nagy fokú testreszabhatóságot ígér, áttervezik a Térképet és az Asszisztenst is az órákra, a Google Pay pedig órával 26 újabb országban lesz használható – befut továbbá a YouTube Music is a platformra, és lesz a Fitbitnek is Wear OS-alapú órája.