Javít az alternatív appboltokon az Android 12

google android okostelefon smartphone mobilozás mobilappok
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Nem kell majd minden egyes telepítést és frissítést egyenként jóváhagyni.
Vágólapra másolva!

Az Apple iOS-től eltérően az Android mindig is nyitott ökoszisztéma volt, így például lehetőséget biztosított a Play Áruházon kívülről érkező alkalmazások telepítésére, alternatív appáruházak használatára. Nagyon sokan jó eséllyel használtak is már efféle boltot, több közismert androidos gyártó rendelkezik ilyennel, gyakran ezeken keresztül adják ki a saját alkalmazásaikhoz készült frissítéseket.

A kép csak illusztráció Forrás: Lisa Fotios / Pexels

Természetesen harmadik felek által készített androidos boltokból sincs hiány, azonban ezek használata kissé körülményes lehet, ugyanis a felhasználóiknak minden egyes alkalommal egyenként jóvá kell hagyniuk a csomagok installációját, mikor új appokat vagy appfrissítéseket kívánnak belőlük telepíteni.

A többek közt az Epic Games által is megfogalmazott kritikák miatt a Google bejelentette, hogy az Android 12-től nagyrészt megszünteti ezt a követelményt. A főverziótól kezdve az alternatív boltok képesek lesznek engedélyt kérni a felhasználóktól a csomagok külön engedélykérés nélküli telepítésére, így ugyanolyan felhasználói élményt tudnak majd nyújtani, mint a Play Áruház vagy a mobilgyártók saját boltjai.

Viszont kitétel, hogy ez csak az olyan általuk kínált appok esetében fog működni, amelyek fejlesztői célplatformként legalább az Android 10-et (API Level 29) állították be a szoftverfejlesztői készletben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!