Müller Cecília: Magyarország nagyon sikeres a védőoltások beadása terén

MÜLLER Cecília; HORVÁTH Kálmán
Müller Cecília országos tisztifőorvos (j2), Horváth Kálmán, Tolna megyei kormánymegbízott (b), Vekszler Péter orvos ezredes (j) és Pidem Szilvia tartalékos zászlós (b2) társaságában a honvédség oltóbuszánál Faddon,a művelődési ház udvarán 2021. május 25-én.
Vágólapra másolva!
Magyarország nagyon sikeres a védőoltások beadása terén - mondta az országos tisztifőorvos kedden a közmédiának a Tolna megyei Faddon, ahol a Magyar Honvédség oltóbuszán adtak be második körös Pfizer-oltásokat.
Vágólapra másolva!

Müller Cecília hozzátette,

a beoltottak száma már bőven meghaladja az 5 milliót, és hangsúlyozta a második oltás fontosságát, hiszen csak az nyújt teljes, hosszan tartó védettséget.

Az országos tisztifőorvos köszönetet mondott azoknak, akik megbíztak a szakemberekben, és biztonságosnak, hatásosnak tartják az oltóanyagokat.

Az országos tisztifőorvos a Tolna megyei Faddon köszönetet mondott az oltási kampányban részt vevő szakembereknek is Forrás: WWW.KORONAVIRUS.GOV.HU

Müller Cecília kifejtette:

egy új betegség esetén természetes az emberekben az idegenkedés, ráadásul a külső szemlélőnek úgy tűnhetett, hogy a védőoltások robbanásszerűen kerültek piacra.

Ez nem így volt - mutatott rá -, hiszen a vakcinák hosszú ideje fejlesztés alatt vannak. Korábban a sárgaláz elleni védőoltás is a vektorvakcinák technológiájával készült, és az mRNS-vakcinának is tízéves története van - mondta.

- fogalmazott az országos tisztifőorvos.

Müller Cecília országos tisztifőorvos (j2), Horváth Kálmán, Tolna megyei kormánymegbízott (b), Vekszler Péter orvos ezredes (j) és Pidem Szilvia tartalékos zászlós (b2) társaságában a honvédség oltóbuszánál Faddon, a művelődési ház udvarán 2021. május 25-én Forrás: MTI/Kiss Dániel

- mondta Müller Cecília, aki kiemelte, hogy

a járványügyi készültséget folyamatosan fenn kell tartani, mert nincsen vége a pandémiának.

De ha a vírus nem talál fogékony szervezetet közöttünk, máshová vándorol, ezért a védőoltásoknak nagy jelentőségük van.

Vekszler Péter orvos ezredes beolt egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty vakcina második adagjával a Tolna megyei Faddon, a honvédség oltóbuszában 2021. 05.25-én Forrás: MTI/Kiss Dániel

Müller Cecília azt is mondta, hogy

nem lehetetlen megszabadulni a kórokozótól, példaként említve, hogy a WHO egyszer már himlőmentesnek nyilvánította a világot.

- fűzte hozzá az országos tisztifőorvos.