Elmaradt a nagy ünneplés a születésnapos Kóbor Jánosnál

temetés, benkő lászló
Budapest, 2020. december 2. Kóbor János, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes (j) és Presser Gábor, Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas előadóművész, zeneszerző, zongorista és énekes Benkő László búcsúztatásán a Farkasréti temetőben 2020. december 2-án. Benkő László, a Kossuth- és Liszt-díjas Omega együttes egyik alapítója, billentyűse, zeneszerzője november 18-án, 77 éves korában hunyt el. MTI/Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Az Omega két tagját is elveszítette tavaly, érhetően Kóbor János sem csapott nagy bulit születésnapja alkalmából. 
Vágólapra másolva!

A napokban ünnepelte a 78. születésnapját Kóbor János. Az Omega frontembere mögött nehéz év áll: a zenekar két tagját és legjobb barátait, Mihály Tamást és Benkő Lászlót is elveszítették 2020-ban.

Kóbor János Benkő László búcsúztatásán Forrás: MTI/Kovács Attila

Kóborék betartották a járványügyi szabályokat, és váltakozó turnusokban fogadták a vendégeket. „Idén a nagy ünneplés elmaradt, de senkit nem akartunk kihagyni, ezért péntektől keddig szabálytisztelően, kevés vendéggel ünnepeltünk" – mondta a Metropolnak Kóbor János, akinek nemcsak a születésnapját, de a hivatása végzését is átírta a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet.

„Amikor kiderült, hogy idén elmarad a Sziget, akkor éreztem, tudtam, hogy valószínűleg Omega-szintű koncerttel sem számolhatunk, mert mi azért nagy létszámú bulikat szoktunk tartani. Abban viszont reménykedem, hogy jövőre, az együttes hatvanadik születésnapját már megünnepelhetjük egy hatalmas Aréna-koncerttel...

és úgy egészében, a rockzene kezdeti időszakáról, hiszen a mi hivatásunkat űző embereknek bizony van miről mesélniük!" – tette hozzá.