Későn és nagyon drágán jöhet a Sony Xperia 1 III

Sony Xperia 1 III
Vágólapra másolva!
Augusztus végére tippelik az Xperia 1 III megjelenését, árazásban nem lesz versenyképes.
Vágólapra másolva!

Hardverben és kamerában is nagyon ígéretes a Sony Xperia 1 III, azonban akik ennek a készüléknek a vásárlását vették tervbe, jobb, ha felkészülnek, hogy a vártnál is többe kerülhet. A vételárat nem jelentette be a Sony, de Kínában és Japánban már elérhető a készülék termékoldala.

Fontos adalék, hogy az árazásokhoz hozzá kell venni a helyi adókat, logisztikai és egyéb költségeket – végeredményben Európában jóval drágább lesz az Xperia 1 III (is), mint Kínában.

Sony Xperia 1 III Forrás: sony

Ott ugyanis 1090 eurónak megfelelő összegbe kerül a belépőmodell, kizárólag feketében. Az 512 GB tárhelyű, lilában is elérhető változatért ott már 1218 eurót kérnek. Japánban az alapmodell ára 1153 eurónak felel meg. A megjelenésre ott július után lehet számítani.

A szakértők tippjei szerint nem lenne meglepő az 1400 vagy 1500 eurós vételár sem, Európában pedig augusztus végére tippelik a megjelenést. Így a következő Sony csúcsmobil megint későn és drágán jön, de a 4K-s, 120 Hz-es OLED-kijelző, a Snapdragon 888, a sokoldalú kamerarendszer sokak számára lehet csábító.