Hisztériázott Karácsony Gergely, amikor a budapesti közlekedési káoszról kérdezték

tüntetés Fudan Egyetem, kínai egyetem, diákváros, Tüntetés a Diákvárosért, a Fidesz ellen! 2021.06.05. Budapest, Karácsony Gergely főpolgármester
Vágólapra másolva!
Hisztérikus, dühös posztot tett közzé csütörtökön a kínos hazugságspirálba kerülő Karácsony Gergely, amivel a tegnapi sajtóhírekre reagált. Mint ismert, a baloldali főpolgármester a budapesti dugók miatt tiltakozó autósoknak azt üzente, hogy szálljanak ki a kocsijukból, és gyalogoljanak. 
Vágólapra másolva!

"A Fidesztől pedig azt kérjük, hogy szálljanak le a hazugságvonatról és menjenek a..., menjenek gyalog" - ezt írta Facebookjára Karácsony Gergely, a három pont helyére pedig mindenki képzelje azt, amit szeretne.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a főpolgármester Zuglóban tartott sajtótájékoztatót, ahol Tóth Csaba, MSZP-s képviselő jelöltbemutatóján vett részt. Amikor azt kérdezték tőle, mit szól ahhoz, hogy Hollik István az autós közlekedés nehézségeiről posztolt, Karácsony idegesen reagált. "Hát szálljon ki a kocsiból, és menjen gyalog" - üzente Karácsony a budapesti autósoknak. Mai posztjának hangvételéből jól látszik, hogy

a főpolgármester egyre ingerültebb, egyre nehezebben viseli a kritikákat.

Karácsony Gergely itt nyugodt, mert ő beszél, és nem kérdeznek tőle Fotó: Koncz Márton - Origo

Ez arra vezethető vissza, hogy a május közepén indított kampánya már az első pillanatban összeomlott. Gyorsan kiderült ugyanis, hogy nem tud angolul, és a nyelvvizsgájával kapcsolatban is több alkalommal hazudott. Azóta állandósultak vele szemben a kritikák, és egyre többen kérdőjelezik meg politikai kompetenciáját. A baloldali politikus ezzel komoly hazugságspirálba került, ahonnan nagyon nehéz lesz kijönnie.

Mint ismert, Gyurcsány Ferenc Karácsony Gergelyt jelölte ki a baloldal közös kormányfőjelöltjének, hiszen közel két évtizede végrehajtja utasításait, elég csak az LMP szétrobbantására gondolni.