Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Új hír érkezett a súlyos beteg Katalin hercegné állapotáról

Vágólapra másolva!
Néhány hónapja derült ki hosszas titkolózás után, hogy a walesi hercegné rákkal küzd. Ezt ő maga jelentette be egy videóüzenetben, mint mondta, arra van szüksége, hogy elvonuljon a nyilvánosság elől. Egy, a királyi családhoz közel álló forrás most egy rendkívüli, a háromgyerekes anyuka által életre hozott projektről beszélt, és az is kiderült, hogy a walesi hercegné visszatér-e mostanában a feladataihoz.
Vágólapra másolva!

Katalin hercegné a közelmúltban diagnosztizált rákdiagnózisa ellenére "egyértelműen elkötelezte magát" nyilvános munkái mellett

 - mondta egy, a királyi családhoz közel álló illető, amiről a Mirror számolt be. Az informátor ugyanakkor úgy fogalmazott, Vilmos herceg feleségének a gyógyuláshoz arra van szüksége, hogy a magánéletét tiszteletben tartsák. 

A walesi hercegnő rendkívül izgatott amiatt, hogy egy olyan projekt elindításának középpontjában állhat, amely évi 45,5 milliárd fonttal lendítheti fel az Egyesült Királyság gazdaságát.

Egy most megjelent jelentés arról ír, hogy egy, kora gyerekkort támogató királyi alapítvány öt éven aluli gyerekeket és a hozzájuk tartozó felnőtteket fogja támogatni. A Deloitte tanácsadói által összeállított dokumentum részletezi, hogy a korai gyerekkorba való befektetés milyen hatalmas előnyökkel járhat. 

A walesi hercegnő volt az üzleti csapat mozgatórugója. Megalakulásuk óta folyamatosan naprakész volt, elolvasta a jelentést, mindig tájékoztatták a fejleményekről.

"Ez egyértelmű elkötelezettség, és ugyanígy fog tenni, amikor visszatér dolgozni. Most azonban időre és térre van szüksége. Amint az orvosai megengedik, dolgozni fog" - mondta az informátor.

Katalin walesi hercegné, Katalinwalesihercegné, Katalin hercegné, Katalinhercegné
Fotó: AFP/Kin Cheung

A központ ügyvezető igazgatója, Christian Guy így nyilatkozott: 

Kate nagyon izgatott. Legyen szó a támogatás családokhoz való hozzájutásról, a gyerekek és a felnőttek szociális és érzelmi jólétének előtérbe helyezéséről az életükben, vagy a kisgyerekkort előtérbe helyező kultúra kialakításáról, az üzletnek jelentős szerepe van.

„A hercegnő számára kulcsfontosságú, hogy az embereket segítse. Szenvedélyes, és tudja, hogy ez az a projekt mekkora hatással lesz mind a mostani, mind a további generációk számára" - magyarázta.

A Center for Early Childhoodot, amelyet Kate „életművének” neveztek, 2021-ben hozták létre.

A Kensington-palota azonban hangsúlyozta, annak ellenére, hogy értesültek a jelentés megállapításairól, 

a hercegnő nem tért vissza dolgozni, mivel továbbra is kemoterápiás kezelést kap.

Anyai teendőiről azonban még betegen sem mond le, nemrég volt kisebbik fia, Lajos herceg és kislánya, Sarolta hercegné születésnapja. Az biztos, hogy ő készítette a róla készült fotókat, de arról is írtunk, hogy a születésnapok előtt éjszakába nyúlóan süt. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről