Jön tévékre a Microsoft játékstreamelője

microsoft xcloud xbox game pass ultimate
Kezdődik számítógépeken és az Apple eszközein az xCloud tesztelése
Vágólapra másolva!
Hamarosan Xbox Series gépek is futtathatják majd a távoli játékokat.
Vágólapra másolva!

Kezd valósággá válni a Microsoft következő generációs videojátékozással kapcsolatos koncepciója: egyrészt olcsón szeretne kiváló címeket a nagyközönség rendelkezésére bocsátani, másrészt pedig ezeket bármilyen a célra alkalmasnak tűnő eszközön játszhatóvá kívánja tenni.

Kezdődik számítógépeken és az Apple eszközein az xCloud tesztelése Forrás: Microsoft

A projekt első fázisa már megvalósult az Xbox Game Pass játékbérlővel, erre előfizetve a Windows 10-es PC-vel vagy Xbox One / Series konzollal rendelkezők rengeteg játékkal szórakozhatnak szabadon. A második fázis szintén előrehaladott állapotban van, az Xbox Game Pass Ultimate előfizetéssel rendelkezők több tucat címet futtathatnak a felhőben, játszhatnak velük az androidos eszközeiken.

A Microsoft most megelőző csapás jelleggel az E3 2021 előtt beszámolt a jövőbeli terveiről az Xbox Game Pass kapcsán. Elsőként is ideális esetben szeretne majd minden negyedévben legalább egy a saját stúdiói által fejlesztett játékot elérhetővé tenni benne, ezek PC és Xbox gépeken való natív futtatás mellett felhős lejátszással is elérhetőek lehetnek.

A terv megvalósulására van esély, hiszen már huszonhárom fejlesztőcég alkotja az Xbox Game Studios-t.

A kettes számú jó hír, hogy a Game Pass Ultimate-előfizetés részét képező xCloud játékstreamelő a már megígértnek megfelelően heteken belül elérhetővé válik Chrome, Edge és Safari böngészőkből is, így számítógépek mellett végre az Apple mobileszközein is megjelenik a felhős játékfuttatási lehetőség. Mindeközben a Microsoft gyorsan frissíti a szolgáltatás infrastruktúráját, jelenleg Xbox One S hardveren futnak a felhőben a játékok, azonban hamarosan az Xbox Series X hardver is beszáll a buliba, így a felhős játékfuttatást választók szebb grafikát és jobb képkockasebességet kaphatnak majd.

Fontos újdonság még, hogy a Microsoft vezető tévégyártók segítségével gyárilag elérhetővé kívánja tenni az okostévéken az Xbox Game Pass Ultimate-et, azaz a felhős játékfuttatás iránt érdeklődőknek a szolgáltatásra való előfizetés mellett csak egy gamepadet kellene venniük. Akiknek a tévéin pedig nem lenne ilyen funkció, azokat HDMI portba dugható tévéokosító streamelőkütyüvel kívánja kiszolgálni a Microsoft, persze kontrollerre nekik is szükségük lesz.

Végül a Microsoft át fogja vizsgálni az Xbox Game Pass árazását, hogy az jobban alkalmazkodjon az elérhető területeken a hardverellátottsági és pénzügyi valóságokhoz, továbbá ezzel összefüggésben érdeklődik a távközlési szolgáltatókkal való együttműködések iránt, amelyek során a cégek részletfizetéssel tudnák adni az Xboxokat az ügyfeleiknek, a számlába építve fizethetnék az Xbox Game Pass havidíját.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!