Kiváló hír kaptak az Xbox One-tulajok

microsoft xcloud xbox game pass ultimate
Kezdődik számítógépeken és az Apple eszközein az xCloud tesztelése
Vágólapra másolva!
Felhős futtatással ők is játszhatnak a Microsoft jövő évi exkluzív játékaival.
Vágólapra másolva!

A Sonyval ellentétben a Microsoft megkezdte az előző generációs konzolok támogatásának érdemi kivezetését, az E3-as sajtótájékoztatóján mutogatott új játékok jókora része már nem lesz futtatható az Xbox One gépeken. A vállalat ettől még nem hagyja cserben az új generációs Xbox Series gépekre frissíteni nem kívánókat vagy tudókat, állítása szerint a 2022-ben érkező exkluzívjainak mindegyike elérhető lesz számukra is.

Forrás: Microsoft

Ezt természetesen felhős futtatással fogja megoldani a vállalat, az Xbox One-tulajok az Xbox Game Pass Ultimate havidíjas játékbérlőre előfizetve tudják majd elérni a legújabb játékait. A felhős játékfuttatás jelenleg csak androidos eszközökön vehető igénybe, azonban heteken belül böngészőn keresztül számítógépekre és az Apple mobileszközeire is elérhető lesz. Nem tudni, hogy Xbox One-ra mikor érkezik meg a funkció.

Természetesen a felhős futtatásnak vannak hátrányai, megfelelő sávszélességű, alacsony késleltetésű, továbbá említésre méltó adatforgalmi korlátozás nélküli internetkapcsolat kell hozzá. Amelyik előző generációs konzolt birtokoló gamernél nem adottak ezek a műszaki feltételek, azok nem tudnak majd atipikus módon játszani a régi konzoljukon a legújabb játékokkal.

Mindeközben a Sony nem képes ilyen módon kiszolgálni a PlayStation 4-gyel rendelkezőket, az eredeti terveivel ellentétben kénytelen az előző generációs termékein is natívan futtathatóvá tenni a jövőre megjelenő exkluzívjainak zömét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!