Rengeteg kárt okozott a vihar a Balatonnál és az ország déli részén

Vágólapra másolva!
Komoly károkat okozott a vihar az ország déli részén és a Balaton környékén péntek este. A legtöbb bejelentés eddig Ságvárról és környékéről érkezett. A dél-balatoni vonalon szombatra virradó éjszaka felsővezeték-szakadás miatt akár 2-3 órás késések is kialakulhatnak.
Vágólapra másolva!

Villanyvezetékekre, épületekre, utakra dőlt fák, villámcsapástól kidőlt kémények, kilyukadt tetők jelzik a vihar útját az ország főként déli-délnyugati részén, különösen a Balaton környékén, Somogy, Veszprém és Zala megyében - olvasható a katasztrofavedelem.hu oldalon.

Mint írták,

a legtöbb bejelentés a térségből eddig Ságvárról érkezett,

ahol több helyen fák dőltek villanyvezetékre, útra és háztetőkre.

Ságvár és Siófok között a 65-ös főútra, valamint a Ságvárt és Ádándot összekötő útra több helyen fák dőltek. Makónál a 43-as főútra, Balatonkeresztúrnál a 7-es főútra dőltek fák.

A Mávinform közleménye szerint Balatonszárszón péntek este egy vonat felett leszakadt a felsővezeték. A javításával várhatóan éjjel fél 1 után végeznek. A vonatpótláshoz egyik környező busztársaság vagy vállalkozó sem tudott buszt biztosítani.

Eplény közelében péntek délután siklott ki egy Veszprémből Győrbe indult személyvonat mozdonya.

A balesetben nem sérült meg senki, a vasúti pálya helyreállításának elhúzódása miatt azonban várhatóan szombat délelőtt 9 óráig szünetel a forgalom az érintett szakaszon, Zirc és Veszprém között hajnaltól pótlóbuszok közlekednek.