Újabb beruházást jelentett be Szijjártó Péter

szijjártó péter
Vágólapra másolva!
A gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs első, összesen 13 javaslati pontból álló akcióterve már a kormány asztalán van, és a javaslatok döntő többségét már el is fogadta kabinet. Az elfogadott javaslati pontok a következő napokban jelennek meg rendeletek és jogszabályok formájában - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, a német TK Elevator új regionális szolgáltató központjának bejelentésén, kedden.
Vágólapra másolva!

Közölte, hogy az elmúlt másfél év tapasztalatai azt mutatják, hogy Magyarország a járványkezelés helyes útját választotta, mivel sikerült letörni a harmadik hullámot és a korlátozások feloldásával az emberek fokozatosan vissza tudnak térni a normális életükhöz.

- hangsúlyozta a külügyminiszter.

Hozzátette, a 2021-es évre az OECD is javította a magyar gazdaság növekedésére vonatkozó előrejelzését. Szijjártó Péter szerint ez azonban még nem elégséges az ország számára:

A TK Elevator új regionális szolgáltató központjának kapcsán a külügyminiszter hangsúlyozta, hogy ma ismét egy német beruházás kerül bejelentésre, amely ezúttal 220 új munkahelyet eredményez a fővárosban.

- mondta el Szijjártó Péter.

Forrás: copywright MARTON KIRALY/Kiraly Marton Kkm

Hozzátette: annak érdekében, hogy a vállalat új munkatársai megfelelőképpen el tudják látni a munkájukat, a TK Elevator egy 900 millió forintos képzési programot indít,

amihez a kormány 400 millió forintos támogatást biztosít, mivel ezzel 220 új munkahely jön létre.

A külügyminiszter kiemelte, hogy Magyarországon kívül még sokan szerették volna elnyerni ezt a beruházást, hiszen a szolgáltató központi általában olyan ágazat, amelyek a gazdaságok dimenzióváltásához nagymértékben hozzá tudnak járulni. Magyarországon immár 130 szolgáltatóközpont működik, amelyek 64 ezer magyar fiatalnak adnak munkát, mintegy 81 százalékuk felsőfokú végzettségű, az átlag életkoruk pedig 32 év.