Böngészőből használható a Windows 365

windows 365
A Windows 365 szolgáltatással egy böngészőből bármely eszközön elérhetővé válik a Windows 10 és a Windows 11
Vágólapra másolva!
Céges ügyfeleknek találta ki a virtuális számítógépét a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Az előzetes pletykáknak megfelelően bemutatkozott az Inspire 2021 konferencián a felhőben futó, havidíjas szolgáltatásként elérhető Windows 365. A cégeknek szánt újdonság 2021. augusztus 2-án indul, a díjait egyelőre nem tisztázta a Microsoft, az egyszemélyes cégektől a multinacionális vállalatokig mindenki számára elérhető lesz. Az előfizetők első körben Windows 10-et, majd az ősztől Windows 11-et is használhatnak a szolgáltatáson keresztül.

A Windows 365 szolgáltatással egy böngészőből bármely eszközön elérhetővé válik a Windows 10 és a Windows 11 Forrás: Microsoft

A Windows 365 lényege, hogy maga az operációs rendszer a Microsoft felhőjében fut, a felhasználók pedig számítógépekhez vagy táblagépekhez hasonló eszközökkel rácsatlakozhatnak, ehhez csak egy modern böngészőre lesz szükségük. Ha minden jól megy, akkor a böngészőt teljes képernyős módba átállítva olyan élményben lesz részük, mintha az előttük lévő eszközön futna a használt Windows.

Az előfizetés megkötésekor a felhasználóknak be kell majd állítaniuk a virtuális számítógépük által elérhető fizikai erőforrásokat, a használt processzorok számát (1-8), továbbá a memória (2-32 GB) és a háttértár (64-512 GB) mennyiségét.

A kért konfiguráció persze kihatással lesz az előfizetési díjra.

Az otthoni felhasználók oroszlánrésze számára a Windows 365 nem tűnik különösebben praktikus megoldásnak, ám a vállalatok számára nagy előnyöket rejtegethet: javíthatja a költséghatékonyságot, egyszerűbbé teheti a vállalati szoftveres környezet menedzselését, továbbá hétköznapi adatbiztonsági kihívásokat oldhat meg.

A Windows 365-höz hasonló szolgáltatások már régóta elérhetőek, azonban a Microsoft reményei szerint ez lesz a piac legkönnyebben használható megoldása, amely olyan ügyfelek számára is megfelelhet, akik eddig különböző okokból nem tudtak átállni a technológiára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!